Zatvori
Donald Trump
Foto: Gage Skidmore / Wikimedia Commons
PoslovniPuls
23/08/2024

Donald Trump pokreće vlastitu kripto platformu

Bivši američi predsjednik Donald Trump pokreće platformu za kriptovalute. Objavio je to Trump osobno u četvrtak u objavi na vlastitoj društvenoj mreži Truth Social. U ovom trenutku nije u potpunosti jasno o čemu je riječ, ali on i njegovi sinovi sugerirali su kako će platforma biti usmjerena na zajednice bez pristupa bankama i na one koje su nedovoljno opslužene postojećim financijskim platformama.

"Predugo je prosječni Amerikanac bio pritisnut od strane velikih banaka i financijskih elita," stoji u objavi. "Vrijeme je da se zauzmemo—zajedno. #BudimoPrkosni." Ime platforme, The DeFiant Ones, igra je riječi na “decentralizirane financije", piše The Verge.

Trumpova objava na Truth Social povezuje na Telegram kanal za još neobjavljenu platformu, a koji ima objave datirane od 15. kolovoza, nazivajući je "jedinim službenim Telegram kanalom za Trump DeFi projekt." Nema detalja o tome što projekt obuhvaća niti da li riječ o decentraliziranoj autonomnoj organizaciji, tržištu za trgovanje, blogu ili publikaciji o kriptovalutama ili nečem sasvim trećem.

U srpnju, tvrtka pod nazivom AMG Software Solutions podnijela je zahtjev za zaštitne znakove za izraze “Be DeFiant,” “World Liberty” i “World Liberty Financial,” izvijestio je ranije ovog mjeseca TheBlock. Zaštitni znak za World Liberty Financial odnosi se na "pružanje financijskih informacija u području decentraliziranih financija (DeFi)," stoji u prijavi.

U nedavnim intervjuima, Trumpovi sinovi Donald Jr. i Eric Trump kazali su kako je projekt usmjeren na nedovoljno opslužene zajednice. “Praktički više od polovice ove zemlje trenutno ne može biti bankovno opsluženo,” rekao je Eric Trump u razgovoru za New York Post. “Što znači da će biti odbijeni za većinu kredita u većini institucija. Ali s ovom tehnologijom mogli bi imati mogućnost da gotovo trenutno budu odobreni ili odbijeni od strane zajmodavca, na temelju matematike, a ne politike. Novac bi mogao biti na njihovom računu za nekoliko minuta, a ne mjeseci.”

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram