Zatvori
Elon Musk
Foto: NORAD / USNORTHCOM
PoslovniPuls
22/08/2024

Saudijski princ, Sean "Diddy", Larry Ellison - evo tko je Musku pomogao preuzeti Twitter

Muskova društvena mreža X privukla je ulaganja od mnogih poznatih imena - od Silicijske doline do globalnih financijskih krugova, uključujući Seana “Diddyja” Combsa i milijardera Larryja Ellisona, otkrivaju najnoviji sudski dokumenti dostupni javnosti.

Mnogi od investitora, poput suosnivača Twittera Jacka Dorseyja i investicijskih fondova Andreessen Horowitz i Sequoia, već su od ranije bili poznati. Međutim, javni dokumenti sada su po prvi puta pružili puni uvid u ulagače u X, bivši Twitter kojeg je Musk kupio za 44 milijarde dolara 2022. godine. Među njima su i velika imena u svijetu ulaganja poput investicijske kompanije Pershing Squarea Billa Ackmana, saudijskog princa Alwaleeda Bin Talala i američkog financijskog diva Fidelity, piše Bloomberg.

Preuzimanje je izazvalo kontroverze gotovo od trenutka kada je Musk objavio svoje namjere. Od akvizicije, Musk je značajno smanjio broj zaposlenih i svojim ponašanjem odbio brojne oglašivače, koji su glavni izvor prihoda za X. Sada planira transformirati platformu u aplikaciju za sve, koja će uključivati usluge od visokokvalitetnih video serijala do usluga plaćanja.

Sudski dokument, koji je sudac naložio da se objavi u sklopu tužbe koju su podnijeli bivši zaposlenici Twittera, navodi mnoge dioničare, ali ne daje detaljan prikaz niti ulazi u najnovije pojedinosti o njihovim udjelima. Prethodne objave pokazale su kako Musk posjeduje 75% matične tvrtke X, dok nijedan drugi ulagač nema više od 10% udjela.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram