Zatvori
Ford F-150 Lihgtning iznutra
Foto: Jasper Garratt / Unsplash
PoslovniPuls
21/08/2024

Ford najavio početak proizvodnje novog električnog pickup kamioneta

Ford mijenja svoje planove za električna vozila, te najavljuje ukidanje proizvodnje SUV vozila i odgađa sljedeću generaciju svojih pickup vozila na motore s unutarnjim izgaranjem, dok u svoju buduću ponudu uvršava potpuno novi električni pickup kamionet i kombi.

Američki proizvođač automobila tako je objavio kako očekuje posebni nenovčani trošak od oko 400 milijuna dolara zbog otpisa određene imovine povezane s prethodno planiranom proizvodnjom tzv. trorednih SUV-ova, što bi moglo rezultirati dodatnim troškovima i novčanim izdatcima do 1,5 milijardi dolara, preonosi Reuters.

Što se tiče Fordovog električnog pickup vozila F-150 Lightning, iako je dočekan s velikim interesom na tržištu, prodaja je pokazala sporiji rast nego što je prvotno predviđeno. Od svog lansiranja, Ford je prodao više od 20.000 primjeraka F-150 Lightninga, no tržište električnih vozila u cjelini suočava se s izazovima poput nedostatka infrastrukture za punjenje i visoke cijene proizvodnje, što usporava širu adopciju ovih vozila.

Unatoč tim izazovima, Ford i dalje tvrdi kako F-150 Lightning ostaje ključni dio njegove strategije elektrifikacije i bit će ključan za buduće uspjehe na tržištu električnih pickup vozila.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram