Zatvori
Moonrise jahta
Foto: feadship.nl
PoslovniPuls
16/08/2024

Suosnivač WhatsApp-a stigao u Hrvatsku, no ne zbog posla već zbog otoka i sunca

Jan Koum, milijarder i jedan od osnivača te bivši izvršni direktor WhatsAppa, trenutačno provodi odmor u Hrvatskoj. Njegova luksuzna jahta Moonrise, s dužinom od impresivnih 100 metara, trenutno je usidrena između dubrovačkih otoka Lopuda i Šipana.

Vrijednost ove jahte procjenjuje se na 200 milijuna dolara, a sadrži osam kabina koje mogu ugostiti 15 gostiju i 32 člana posade, prema informacijama koje prenosi Dubrovnik Times. Forbes je u listopadu prošle godine procijenio Koumovo bogatstvo na 15,2 milijarde dolara, svrstavajući ga među najbogatije ljude na svijetu.

WhatsApp, aplikacija koju je Koum suosnovao s Brianom Actonom 2009. godine, isprva nije bila pretjerano popularna, no sve se promijenilo kada je Apple uveo push notifikacije. Godine 2014. Mark Zuckerberg ponudio je Koumu mjesto u upravnom odboru Facebooka, a samo deset dana kasnije, Facebook je objavio akviziciju WhatsAppa za 19 milijardi dolara. Koum je 2016. godine prodao dionice Facebooka u vrijednosti većoj od 2,4 milijarde dolara, što je predstavljalo otprilike polovicu njegovog udjela u kompaniji.

Još 2018. godine, Koum je odlučio napustiti WhatsApp i povući se iz upravnog odbora Facebooka zbog neslaganja s određenim smjerovima kompanije.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram