Zatvori
Robot znanstvenik - umjetnička ilustracija
Foto: PoslovniPuls / AI
PoslovniPuls
14/08/2024

Vjerujete li da AI može pisati znanstvene radove?

Zamislite svijet u kojem umjetna inteligencija ne samo da podržava znanstvena istraživanja, već i samostalno generira ideje, provodi eksperimente, piše radove i čak ih recenzira. Zvuči kao znanstvena fantastika? Možda, ali Sakana AI je već napravila prve korake prema ostvarenju tog sna.

Sakana AI upravo je predstavila AI znanstvenika – alat koji može automatizirati proces znanstvenog otkrića, od ideje do objave.

Kako to funkcionira?

Proces AI znanstvenika sastoji se od četiri koraka:

Generiranje Ideja: AI generira nove, originalne znanstvene ideje, postavljajući temelje za buduća istraživanja.

Eksperimentalna Iteracija: Agent provodi predložene eksperimente, generira grafikone za vizualizaciju rezultata i bilježi detaljne bilješke za svaki eksperiment, stvarajući tako bazu podataka za daljnje korake.

Pisanje Radova u LaTeX-u: AI koristi Semantic Scholar za automatsko pronalaženje relevantnih znanstvenih radova koje citira u svom radu, čineći cijeli proces pisanja efikasnijim i preciznijim.

Automatizirano Recenziranje: AI samostalno recenzira napisane radove, osiguravajući da su točni, relevantni i usklađeni sa znanstvenim standardima.

Sakana AI je već demonstrirala mogućnosti svog AI znanstvenika, stvarajući znanstveni rad za samo 15 dolara! Uz otvoreni kod ovog projekta, mogućnosti za istraživače, znanstvenike i inovatore su beskrajne.

Vrijeme će pokazati koliko brzo će ova tehnologija postati neizostavan dio svakodnevne znanstvene prakse.

U današnjem poslovnom svijetu, AI postaj ključni faktor uspjeha. Da biste ostali korak ispred konkurencije, stjecati vještine i znanja koja omogućuju korištenje AI-a na najbolji mogući način.

Zanima li vas kako će AI utjecati na vašu industriju i želite li biti dio, a ne samo promatrač AI revolucije? Prijavite se na EDIH Bootcamp! U tri dana možete validirati i razvijati svoje AI ideje i projekte besplatno.

SPONZORIRANO / PROMO

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram