Zatvori
Flixbus
Foto: Flixbus
PoslovniPuls
14/08/2024

Porsche i njemački milijader postaju suvlasnici Flixbusa

Grupa ulagača, uključujući i poznatog njemačkog proizvođača automobila Porsche, odlučila je preuzeti 35 posto udjela u prijevozničkoj kompaniji Flixbus.

Iz Porschea, koji također ima kontrolu nad njemačkim automobilskim gigantom Volkswagenom, ističu kako će njihovi partneri u ovoj investiciji biti kompanija EKT i njemački milijarder Klaus Michael Kuehn.

U srpnju je EKT najavio zajedničku investiciju u 35 posto vlasničkog udjela u Flixbusu, ali tada su objavili samo Kuehna kao suinvestitora, dok Porsche nije bio spomenut.

Prema izvorima iz Reutersa koji su željeli ostati anonimni, spomenuti ulagači će platiti više od milijardu eura za ovaj vlasnički udio, pri čemu će Porscheov dio biti manji u odnosu na ostale ulagače.

Flixbus, čija se ukupna vrijednost procjenjuje na više od tri milijarde eura, pruža usluge autobusnog i željezničkog prijevoza širom Europe, kao i autobusne prijevoze u Sjevernoj Americi.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram