Zatvori
Mark Cuban
Foto: YouTube
PoslovniPuls
13/08/2024

Mark Cuban: Evo zašto je Silicijska dolina "poludjela" za Donaldom Trumpom

Zvijezda emisije "Shark Tank" i uspješni serijski poduzetnik Mark Cuban ne uzmiče od direktnih komentara kada je riječ o američkim tehnološkim i poslovnim divovima koji se okupljaju kako bi podržali bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa.

"Promatrati što se događa u Silicijskoj dolini je ludo. Nije to toliko stvar podrške. To je više kao preuzimanje, pokušaj stavljanja sebe u poziciju koja će donijeti što veću kontrolu," rekao je Cuban u intervjuu s voditeljem "The Daily Show-a" Jon Stewartom.

"Oni žele da Trump bude CEO Sjedinjenih Američkih Država, a oni svoju ulogu vide kao upravnog odbora koji ga prisiljava da ih sluša," dodao je Cuban.

Za tehnološke milijardere, podržavanje Trumpa je produžetak njihove želje da diktiraju i dominiraju okolinom oko sebe, rekao je Cuban u intervjuu.

"Dostigli su točku u kojoj osjećaju da bi trebali kontrolirati svijet i da bi trebao postojati CEO koji bi bio zadužen za sve, jer su oni tako prokleto bogati," rekao je Cuban.

"Mislim da su došli do točke gdje su izgubili vezu sa stvarnim svijetom", kaže Cuban.

Tijekom svoje predsjedničke kampanje 2016. godine, Trump se oslanjao na podršku i utjecaj suosnivača PayPala Petera Thiela kao svog najistaknutijeg "fana" iz Silicijske doline.

Ali stvari su sada mnogo drugačije u 2024. godini. Sada Trump uživa podršku velikih imena iz Silicijske doline, poput izvršnog direktora Tesle Elona Muska i poznatih tehnoloških investitora Marca Andreessena i Bena Horowitza.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram