Zatvori
Elon Musk
Foto: Steve Jurvetson / Wikimedia Commons
PoslovniPuls
12/08/2024

Elon Musk zaradio novu tužbu od bivšeg predsjednika Twittera

Bivši predsjednik Twittera, Omid Kordestani, tužio je ovu društvenu mrežu, tvrdeći da milijarder Elon Musk odbija unovčiti njegove dionice u vrijednosti od više od 20 milijuna dolara.

Kordestani je bio izvršni predsjednik kompanije od 2015. do 2020. godine, a ostao je u upravnom odboru još dvije godine, sve dok Musk nije kupio Twitter za 44 milijarde dolara. U tužbi navodi kako je većina njegove kompenzacijske naknade bila u obliku dionica, koje, kako tvrdi, Musk odbija isplatiti.

Odvjetnici bivšeg predsjednika tvrde kako X (bivši Twitter) sada nastoji "ubirati plodove sedmogodišnjeg rada Omida Kordestanija bez da mu za to plati."

Tužba, podnesena na Kalifornijskom višem sudu u San Franciscu, najnovija je u nizu pravnih postupaka pokrenutih protiv Muska od strane bivših visokopozicioniranih djelatnika Twittera. Podsjetimo, u ožujku su četiri bivša izvršna direktora tužila Muska, tvrdeći kako im nije isplatio više od 128 milijuna dolara otpremnina nakon što su otpušteni iz kompanije.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram