Zatvori
Turbovolt punionice
Foto: Turbovolt
PoslovniPuls
07/08/2024

Zadar i Zagreb dobivaju nove punionice za električne automobile

Eleport, tvrtka iz Estonije koja razvija infrastrukturu za punjenje električnih vozila, objavila je da se proširila na Hrvatsku i Sloveniju preuzimanjem austrijske tvrtke TurboVolt GmbH. TurboVolt se bavi financiranjem, instalacijom i upravljanjem hubovima za punjenje električnih vozila velike snage na ključnim lokacijama diljem Austrije te srednje i istočne Europe.

"Ova akvizicija je još jedan ključni korak u dugoročnom planu Eleporta da postane vodeća mreža za punjenje električnih vozila u srednjoj i istočnoj Europi", izjavio je Jakub Miler, izvršni direktor Eleporta, u priopćenju za javnost. Financijski detalji ugovora nisu objavljeni.

Eleport je već najveći operater za punjenje električnih vozila na Baltiku i četvrti po veličini u Poljskoj, a sada će svojim mrežom pokrivati ukupno šest zemalja.

Prva faza ekspanzije Eleporta uključuje postavljanje 17 postaja za punjenje električnih vozila velike snage u trgovačkim centrima Supernova i SES u Hrvatskoj i Sloveniji. Svaka punionica imat će do 12 brzih punjača jednostavnih za korištenje, s kapacitetom do 300 kW po utičnici. Prve punionice u Hrvatskoj bit će otvorene u Zadru i Zagrebu, dok će se prvo slovensko čvorište otvoriti u Ljubljani.

"Udruživanje snaga s Eleportom savršeno se uklapa u našu viziju širenja pristupa održivim transportnim rješenjima", izjavio je Anthony Hinde, izvršni direktor TurboVolta. "Zajedno ćemo osigurati vodeća rješenja za brzo punjenje na tržištima srednje i istočne Europe kojima hitno trebaju rješenja", dodao je.

Eleport je priopćio da svi punjači u njihovoj mreži u šest zemalja rade isključivo na 100% obnovljivu energiju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram