Zatvori
Uber aplikacija
Foto: Unsplash
PoslovniPuls
07/08/2024

Uber u samo tri mjeseca uprihodio više od 10 mlrd. dolara

Uber u drugom kvartalu bilježi značajan rast prihoda zahvaljujući povratku ljudi na radna mjesta nakon ukidanja pandemijskih mjera i odličnim rezultatima u sektoru dostave. Između travnja i lipnja, Uberov prihod povećao se za 16% dosegnuvši 10,70 milijardi dolara.

Ovaj rast je popraćen i povećanjem bruto vrijednosti rezervacija za 19%, dosegnuvši 39,95 milijardi dolara, navodi se u izvješću objavljenom u utorak.

Uber je završio drugi kvartal s neto dobiti od milijardu dolara, što je više nego dvostruko u odnosu na isto razdoblje prošle godine, zahvaljujući prihodima od ulaganja.

"Mobilnost je imala izvanredno drugo tromjesečje. Rast je bio ujednačen u svim segmentima poslovanja, pri čemu su prednjačile Latinska Amerika i azijsko-pacifička regija, posebno Brazil, Australija i Indija," izjavio je izvršni direktor Ubera, Dara Khosrowshahi.

Prihod najvećeg poslovnog segmenta, usluga prijevoza, porastao je za 25%, dosegnuvši 6,13 milijardi dolara. U sektoru dostave prihod je porastao za 16%.

"Postojala je zabrinutost oko osobne potrošnje na restorane i dostavu, ali zasad ne vidimo nikakav negativan utjecaj," dodao je Khosrowshahi, ističući da je poslovanje s dostavom potaknuto većim naglaskom na dostavu namirnica kroz proširena partnerstva s Instacartom i Costco Wholesaleom.

Vozači i kuriri zaradili su u drugom kvartalu 17,9 milijardi dolara, uključujući napojnice, što je povećanje od 18,5% u odnosu na prošlu godinu.

Za treći kvartal, Uber predviđa bruto vrijednost rezervacija od 40,25 milijardi dolara, što bi predstavljalo povećanje od 18 do 23% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Međutim, upozoravaju da će nepovoljni valutni tečajevi smanjiti stopu rasta za oko četiri postotna boda i ukupni iznos za oko 400 milijuna dolara.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram