Zatvori
Foto: Rivian
PoslovniPuls
07/08/2024

Rivian nije oduševio objavljenim poslovnim rezultatima - gubici i dalje golemi

Američki proizvođač električnih automobila Rivian objavio je poslovne rezultate za drugo tromjesečje ove godine, ali je proizvođač električnih vozila ponovio svoje prognoze za gubitak i proizvodnju za cijelu godinu, te očekuje "skromnu bruto dobit" do kraja godine.

Za nedavno završeno tromjesečje, Rivian je prijavio prihode od 1,15 milijardi dolara, što je blago ispod očekivanih 1,16 milijardi dolara, piše Bloomberg. Prilagođeni neto gubitak iznosio je 1,11 milijardi dolara, manje od očekivanih 1,19 milijardi dolara.

Rivian je potvrdio svoju prilagođenu prognozu gubitka EBITDA od 2,7 milijardi dolaraza 2024., uz kapitalne izdatke od 1,2 milijarde dolara. Tvrtka je naglasila da je poduzela značajne korake prema profitabilnosti kroz promjene na svojoj R1 platformi, te očekuje "skromnu bruto dobit" u četvrtom kvartalu ove godine.

"Drugi kvartal je ključan za Rivian. Pokazali smo snažnu izvedbu tijekom tromjesečja s nadogradnjom tvornice i lansiranjem druge generacije R1 vozila," izjavio je izvršni direktor RJ Scaringe.

"Promjene na R1 platformi omogućile su smanjenje materijalnih i proizvodnih troškova, dok su istovremeno poboljšale performanse i sposobnosti."

Nadogradnje proizvodne opreme u tvornicama utjecale su na Rivianove isporuke u drugom kvartalu. Prošlog mjeseca tvrtka je objavila kako je u drugom kvartalu proizvela 9.612 vozila u svojoj tvornici u Illinoisu, te isporučila 13.790 vozila. Obje brojke predstavljaju pad u usporedbi s 13.980 proizvedenih i 13.588 isporučenih automobila u prvom kvartalu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram