Zatvori
BYD
Foto: BYD Europe
PoslovniPuls
01/08/2024

Kineski BYD preko Ubera najavio veliki pohod na Europu

Američka digitalna kompanija za usluge prijevoza i dostave, Uber, te kineski proizvođač automobila BYD, objavili su u srijedu dugoročno partnerstvo koje će rezultirati uvođenjem 100 tisuća novih električnih vozila na ceste u Europi, a kasnije i u Latinskoj Americi.

Ovo partnerstvo će Uberovim vozačima omogućiti povoljne cijene i financiranje za kupnju BYD-ovih električnih vozila. Nakon početne implementacije u Europi i Latinskoj Americi, planirano je proširenje na Bliski istok, Kanadu, Australiju i Novi Zeland, navode tvrtke.

Kako bi olakšali prijelaz na električna vozila, Uber i BYD će vozačima ponuditi popuste na održavanje vozila, punjenje baterija, financiranje i leasing, ovisno o specifičnostima svakog tržišta.

"Dolaskom električnih vozila u Uberovu flotu, njihova emisija štetnih plinova može biti do četiri puta manja u odnosu na tradicionalne vozače, jednostavno zato što su više vremena na cesti," izjavio je izvršni direktor Ubera, Dara Khosrowshahi.

Dodatno, tvrtke će surađivati na integraciji BYD-ovih vozila i njihovih tehnologija za autonomnu vožnju u Uberovu platformu za prijevoz.

U međuvremenu, Tesla, planira u listopadu predstaviti svoj robotaksi, u pokušaju da povrati tržišni udio nakon pada prodaje električnih vozila u prva dva kvartala ove godine.

Prošle godine, kineska tvrtka BYD je preuzela titulu najvećeg proizvođača električnih vozila od Tesle, no američka kompanija je nedavno ponovno zauzela prvo mjesto.

U siječnju, Uber je najavio suradnju s Teslom u promoviranju njegovih električnih vozila na svojoj platformi u SAD-u, s ciljem da do 2030. godine postane platforma bez štetnih emisija u američkim i kanadskim gradovima.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram