Zatvori
Xiaomi električni automobil
Foto: Xiaomi
PoslovniPuls
29/07/2024

Xiaomi dodatno ulaže u proizvodnju električnih automobila

Kineska tehnološka tvrtka Xiaomi kupila je zemljište u Pekingu za 842 milijuna juana (116 milijuna dolara) kako bi proširila proizvodnju električnih automobila nakon ranog uspjeha svog debitantskog modela SU7.

Parcela od 53 hektara nalazi se blizu postojeće tvornice električnih vozila Xiaomija u glavnom gradu Kine, u okrugu Yizhuang, prema dokumentima objavljenim od strane Pekinške općinske komisije za planiranje i prirodne resurse. Zemljište je kupila Xiaomi podružnica Xiaomi Jingxi Technology Ltd. i bit će korišteno za "razvoj industrije vrhunskih automobila i novih energetskih inteligentnih vozila," stoji u dokumentu.

Podsjetimo, Xiaomi je ušao na tržište automobila početkom ove godine sa svojim osnovnim modelom SU7 koji košta 215.900 juana — prvi korak u planu glavnog izvršnog direktora Lei Juna vrijednom 10 milijardi dolara - koji planira da Xiaomi postane jedan od vodećih svjetskih proizvođača električnih automobila. Lei je ranije ovog mjeseca rekao kako je tvrtka već isporučila 30.000 automobila i da je na dobrom putu da dostigne svoj početni cilj prodaje od 100.000 vozila u 2024.

Xiaomijev uspješan prodor na tržište električnih vozila u suprotnosti je s konkurentima koji se bore za tržišni udio u prenapučenoj industriji. Peking je ukinuo subvencije za kupnju električnih vozila 2022. godine, a usporena potražnja dovela je do toga da su nekoliko proizvođača električnih vozila, uključujući WM Motor Technology Group i premium HiPhi brend iz Human Horizons Shanghai Internet Technology Co. Ltd., bankrotirali ili obustavili proizvodnju.

Istovremeno Xiaomi, najpoznatiji po proizvodnji pametnih telefona, također planira početi proizvoditi i prodavati sportski terenac sličan Modelu Y tvrtke Tesla - a na tražište bi mogao stići 2025. godine.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram