Zatvori
Foto: Apple
PoslovniPuls
29/07/2024

Njemačka vlada naručila Appleove uređaje vrijedne gotovo milijardu eura

Njemačka vlada planira uložiti ozbiljan iznos za nabavu Appleovih pametnih telefona i tableta za svoje zaposlenike, objavila je tehnološka kompanija Bechtle. Prema ugovoru vrijednom 770 milijuna eura, koji je potpisan s nabavnim odjelom Ministarstva unutarnjih poslova u Berlinu, Bechtle će isporučiti vladi 300.000 Appleovih uređaja do 2027. godine.

Ovaj projekt ima za cilj unaprijediti digitalizaciju federalne uprave, što uključuje modernizaciju komunikacijskih alata i poboljšanje mobilnosti zaposlenika. Korištenjem napredne tehnologije, njemačka vlada želi osigurati brže i efikasnije obavljanje administrativnih poslova.

U sklopu projekta, planirana je instalacija digitalne platforme iNDIGO za upravljanje mobilnim uređajima. Ova platforma omogućuje centralizirano upravljanje svim uređajima, što uključuje funkcionalnosti poput povjerljivosti, redovitih ažuriranja, hardverske enkripcije i strogih pravila zaštite podataka.

iNDIGO platforma omogućit će zaposlenicima siguran pristup službenim podacima i aplikacijama, bez obzira gdje se nalaze, čime se dodatno podržava koncept rada na daljinu. Ovaj aspekt je posebno značajan u post-pandemijskom razdoblju, kada mnoge organizacije širom svijeta traže trajna rješenja za fleksibilnije radne uvjete.

Njemački ured za sigurnost podataka BSI odobrio je ovaj projekt, naglašavajući da su ispunjeni visoki standardi sigurnosti i zaštite podataka. Osim toga, ovaj projekt je dio šire strategije njemačke vlade za jačanje digitalne infrastrukture i povećanje otpornosti na cyber prijetnje.

Ovaj ambiciozni projekt također uključuje obuku zaposlenika za korištenje novih tehnologija, kako bi se osigurala maksimalna iskorištenost uloženih sredstava i postigli najbolji mogući rezultati u smislu efikasnosti i produktivnosti. Bechtle će pružati kontinuiranu podršku i održavanje, osiguravajući da svi uređaji i sustavi rade besprijekorno tijekom trajanja ugovora.

Očekuje se da će ovaj korak prema digitalizaciji ne samo modernizirati rad federalne uprave, već i postaviti temelje za buduće inovacije i razvoj digitalnih usluga koje će koristiti građanima Njemačke.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram