Zatvori
Bitcoin novčić
Foto: PoslovniPuls / AI
PoslovniPuls
29/07/2024

Američki umirovljenici vežu svoje mirovine uz Bitcoin ETF fond

Državni mirovinski fond savezne države Michigan, a koji upravlja s oko 144 milijuna dolara mirovinskih sredstava za državne zaposlenike, uložio je 6,6 milijuna dolara u ARK 21Shares Bitcoin ETF, otkriveno je u regulatornoj prijavi u petak.

Ovo predstavlja drugu potvrđenu investiciju jednog američkog mirovinskog fonda u spot bitcoin fondove kojima se trguje na burzi, što je znak da digitalna imovina polako počinje privlačiti tradicionalne institucionalne ulagače, piše Reuters.

U svibnju, investicijski odbor države Wisconsin, koji upravlja sa 156 milijardi dolara imovine za Wisconsin Retirement System, otkrio je investiciju u BlackRockovom iShares Bitcoin Trustu i udio u Grayscale Bitcoin Trustu. Ta su ulaganja na kraju ožujka bile procijenjena na 99 milijuna dolara i 63 milijuna dolara.

Dok su mali ulagači činili većinu od 32 milijarde dolara koje su se slile u devet novopokrenutih bitcoin ETF-ova u posljednjih šest mjeseci, prema VettaFi-u, analitičari prate znakove bilo kakvog porasta potražnje od strane institucija poput mirovinskog fonda savezne države Michigan.

"Institucije ovih fondova vjerojatno imaju dulji vremenski horizont," rekao je Todd Sohn, analitičar ETF-ova u Strategasu. Veća prisutnost dugoročnih ulagača trebala bi smanjiti često ekstremnu volatilnost bitcoina, kažu drugi analitičari.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram