Zatvori
For
PoslovniPuls
26/07/2024

Popularni Fortnite nestaje iz mobilnih trgovina, evo zašto...

Epic Games povlači Fortnite i druge igre iz mobilnih trgovina aplikacija prije lansiranja vlastite digitalne trgovine na iOS-u i Androidu.

U najavi, izdavač je rekao kako će prekinuti distribucijske partnerstva s drugim mobilnim trgovinama "koje služe kao sakupljači najamnina bez stvarne konkurencije i pravednog tretiranja svih developera.

Epic je također otkrio kako će ukloniti Fortnite i svoje druge naslove iz Samsung Galaxy trgovine zbog odluke kompanije da blokira tzv. "bočno učitavanje" prema zadanim postavkama na Samsung uređajima.

Također su naveli tvrdnju kako su "Googleovi prijedlozi Samsungu za ograničavanje konkurencije na tržištu distribucije Android aplikacija" razlog za ovu odluku.

Američki izdavač je najavio kako će njegove mobilne igre biti dostupne na AltStore-u na iOS-u u Europskoj uniji i "najmanje" dvije druge trgovine trećih strana u bliskoj budućnosti.

Potvrdili su kako će njihova vlastita trgovina imati iste uvjete kao njihova digitalna trgovina za PC, u kojima će developeri biti podložni naknadi od 12%, a bez naknade ako koriste sustav plaćanja treće strane.

Epic Game Store će biti lansiran u EU na iOS-u i Androidu tijekom ove godine.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram