Zatvori
Waymo
Foto: gibblesmash / Unsplash
PoslovniPuls
24/07/2024

Googleova matična kompanija najavila novo ulaganje u samovozeće automobile

Googleova krovna kompanija Alphabet, najavila je "višegodišnje" ulaganje u svoju diviziju za samovozeće automobile, Waymo, tešku 5 milijardi dolara.

"Waymo je pravi lider u ovom području i dobiva izvrsne recenzije od korisnika," rekao je izvršni direktor Alphabeta Sundar Pichai.

Prema Pichaiju, Waymo pruža preko 50.000 plaćenih autonomnih vožnji tjedno u San Franciscu i Phoenixu, a testiranja su u tijeku i u drugim dijelovima Kalifornije.

Suizvršna direktorica Waymoa Tekedra Mawakana izjavila je na X-u kako je kompanija "zahvalna na ogromnom povjerenju u tim i priznanju nevjerojatnog napretka koji smo postigli s našom tehnologijom, proizvodom i komercijalizacijskim naporima."

Ali Alphabet nije jedini koji cilja na tržište autonomnih vozila. Tesla već neko vrijeme govori o svojoj vlastitoj samovozećoj budućnosti, iako je dugoočekivani događaj na kojem bi otkrili više o svojim planovima odgođen s kolovoza na listopad. Elon Musk — koji je zagovornik budućnosti autonomne vožnje — rekao je da je "važna promjena dizajna" razlog za odgodu.

Ljudi koji su dosad koristili Waymo uglavnom imaju pozitivno iskustvo po pitanju samovozeće usluge prijevoza, no relativno česti su i prometni incidenti Waymovih automobila.

No, Alphabetova najava o nastavku ulaganja u Waymo zasigurno pokazuje kako povjerenja u ovaj segment urbanog prijevoza ne nedostaje.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram