Zatvori
Elon Musk kod Joe Rogana
Foto: YouTube
PoslovniPuls
24/07/2024

Elon Musk: Ako Trump ukine poticaje za električne automobile - Tesla će profitirati!

Prvi čovjek Tesle Elon Musk rekao je u utorak kako bi potencijalno uklanjanje podrške (tj. poticaja, op.a.) za električna vozila od strane američkog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa više naštetilo drugim proizvođačima automobila nego Tesli, piše Reuters.

"To bi bilo pogubno za naše konkurente, a malo bi naštetilo Tesli, ali dugoročno bi vjerojatno zapravo pomoglo Tesli, po mom mišljenju," rekao je Musk na konferencijskom pozivu nakon objave tvrtkinih financijskih rezultata, i to nakon što je američki proizvođač električnih vozila zabilježio najnižu profitnu maržu u više od pet godina.

Bivši predsjednik Trump, republikanski kandidat kojeg podržava Musk, kritizirao je politiku administracije aktualnog američkog predsjednika Bidena vezanu uz električna vozila i rekao da će "ukloniti podršku za električna vozila" ako pobijedi na predstojećim predsjedničkim izborima.

Musk je rekao kako uklanjanje subvencija od strane Trumpa i rezultirajući utjecaj na prodaju Tesla automobila nisu presudni jer je Tesla tvrtka za umjetnu inteligenciju fokusirana na tehnologiju samovozeće tehnologije.

"Vrijednost Tesle je pretežno u autonomiji. Te druge stvari su u usporedbi s autonomijom nebitne," rekao je Musk.

Milijarder je najavio svoju podršku Trumpu ubrzo nakon pokušaja atentata na predsjedničkog kandidata ovog mjeseca.

Musk je demantirao medijsko izvješće kako je obećao donirati 45 milijuna dolara mjesečno Trumpu, ali je priznao kako je osnovao politički akcijski odbor, piše Reuters.

Muskova podrška Trumpu izazvala je zbunjenost među fanovima Tesle kojima je nejasno kako bi njegov izbor pomogao tvrtki.

Trumpov kandidat za potpredsjednika, JD Vance, prošle je godine predstavio prijedlog zakona za uklanjanje subvencija za električna vozila i njihovu zamjenu kreditom za poticanje vozila na benzin.

Musk je prošlog tjedna u objavi na X napisao : "Ukinite subvencije. To će samo pomoći Tesli. Također, ukinite subvencije iz svih industrija!"

U svom prihvatnom govoru na konvenciji Republikanske stranke prošlog tjedna u Milwaukeeju, Trump je rekao kako će njegova administracija uvesti carine od 100% do 200% na automobile proizvedene u Meksiku kako bi ih učinili "nemogućima" za prodaju u Sjedinjenim Državama.

Musk je u utorak rekao da je proizvođač električnih vozila pauzirao planove za tvornicu u Meksiku i ponovno će procijeniti ulaganje u novu gigafactory u toj zemlji nakon američkih predsjedničkih izbora.

"Trump je rekao kako će uvesti velike carine na vozila proizvedena u Meksiku, pa nema smisla ulagati u Meksiko," rekao je Musk i najavio kako je privremeno stopirao planove za izgradnju nove Tesline tvornice u Meksiku.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram