Zatvori
Helldivers 2
Foto: Helldivers 2
PoslovniPuls
18/07/2024

Industrija videoigara očekuje dramatičan rast prihoda u idućih pet godina

Industrija video igara suočava se s radikalnim promjenama uzrokovanim tehnološkim napretkom, usponom metaverzumskih platformi i novim modelima monetizacije, prema nedavnoj analizi tvrtke Bain & Company. Očekuje se kako će putanja rasta industrije značajno ubrzati, s globalnim prihodima koji bi trebali porasti za više od 50% u idućih pet godina.

Analiza Bain & Company predviđa kako će globalni prihod od video igara porasti s 199 milijardi dolara u 2022. na 307 milijardi dolara do 2027., što predstavlja složenu godišnju stopu rasta (CAGR) od 9%. Ovaj rast potaknut je snažnim angažmanom mlađih igrača, osobito onih u dobi od 13 do 17 godina, koji provode oko 40% više vremena u okruženjima video igara nego na drugim oblicima medija, uključujući društvene mreže, glazbu i TV.

Sektor videoigara bilježi porast aktivnosti sklapanja poslova (M&A), osobito u softveru za igre i financijskim ulaganjima. Ključne transakcije posljednjih godina uključuju Microsoftovu predloženu akviziciju Activisiona za 69 milijardi dolara, T2-ovu akviziciju Zynga za 12,7 milijardi dolara te Sonyjevu akviziciju Bungie za 3,6 milijardi dolara.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram