Zatvori
Apple logo na trgovini
Foto: Niccolò Chiamori / Unsplash
PoslovniPuls
18/07/2024

Apple sudjeluje u velikom projektu priuštivog stanovanja u San Franciscu

Apple se udružuje s filantropskim ogrankom nekretninske tvrtke Sobrato i dvjema drugim grupama sa sjedištem u Kaliforniji kako bi pokrenuli fond s početnim kapitalom od 50 milijuna dolara za podršku projektima pristupačnog stanovanja u području San Francisca.

Fond za inovacije stanovanja dio je Appleovog obećanja iz 2019. da će sudjelovati s 2,5 milijardi dolara za programe pristupačnog stanovanja diljem Kalifornije.

Rast tehnološkog sektora na američkoj zapadnoj obali, prvenstveno u Kaliforniji, doveo je do značajnog povećanja cijena stanovanja. Mnogi radnici u tehnološkom sektoru ili su se preselili ili razmišljaju o preseljenju u druge američke savezne države odakle planiraju raditi "na daljinu".

Appleov fond pružat će ciljane, povoljne zajmove za napredovanje razvoja pristupačnog stanovanja.

U početku će podržati četiri projekta u širem području zaljeva San Francisca, stvarajući više od 400 domova u sljedeće dvije godine.

Uključujući svoj najnoviji napor, Apple je dosada dodijelio više od 1,6 milijardi dolara za inicijative pristupačnog stanovanja u Kaliforniji, od čega izravnu korist ima više od 60.000 stanovnika Kalifornije.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram