Zatvori
Mark Cuban
Foto: Gage Skidmore / Wikimedia Commons
PoslovniPuls
16/07/2024

Mark Cuban: Algoritmi društvenim mreža odredit će budućeg američkog predsjednika

Milijarder i poznati američki poduzetnik , Mark Cuban, upozorio je na preveliki utjecaj društvenih medija na predstojeće američke predsjedničke izbore.

"Ovo su prvi izbori vođeni umjetnom inteligencijom u kojoj politika i osobnosti ništa ne znače, a algoritmi upravljaju svime", napisao je Cuban u ponedjeljak na X-u.

Cuban kaže kako su "narativi koje isporučuju algoritmi" — bez obzira jesu li činjenični ili ne — sada važniji biračima od "stvarnih događaja".

To znači da zaposlenici Facebooka, TikTok-a i X-a, koji dizajniraju algoritme imaju "najutjecajnije pozicije u politici", rekao je Cuban — nakon njih slijede članovi izbornih stožera "koji mogu shvatiti kako algoritme mogu okrenuti u svoju korist."

Cuban je izložio svoj argument na X-u, ali je rekao da se teza primjenjuje na sve društvene platforme "koje su podešene za maksimiziranje angažmana i prihoda."

Izvan politike, nazvao je utjecaj nepredvidivih algoritama na današnju djecu "zastrašujućim" — i čak utjecajnijim od njihovih roditelja.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram