Zatvori
Tesla volan
Foto: Mark Chan / Unsplash
PoslovniPuls
12/07/2024

Dionice Tesle u slobodnom padu nakon odgode predstavljanja robotaksija

Tesla je potvrdila kako odgađa planirano predstavljanje robotaksija za listopad, a kako bi timovima koji rade na projektu omogućila više vremena za izradu dodatnih prototipova, doznaje Reuters.

Dizajnerskom timu ovaj je tjedan rečeno da preradi određene elemente automobila.

Elon Musk ranije je najavio predstavljanje Teslinog sustava robotaksija 8. kolovoza, što je pokrenule veliki optimizam kod ulagača i poguralo Tesline dionice u 11-dnevni rast.

Dionice kompanije u četvrtak su pale za 8,4%, što je najveći pad od siječnja.

Ideja o stvaranju autonomne taksi službe postoji u Tesli već godinama, te datira još od vremena kada je Musk napisao drugi "master plan" za tvrtku 2016. Glavni izvršni direktor posljednjih mjeseci dao je prednost ovom projektu u odnosu na rad na električnom vozilu jeftinijem od Teslinog najpristupačnijeg automobila, limuzine Model 3.

Musk već više od desetljeća govori o Teslinom radu na tehnologiji autonomne vožnje i uvjerio je kupce da plate tisuće dolara za paket značajki koje tvrtka prodaje kao Full Self-Driving (FSD). Naziv je pomalo zavaravajući - FSD zahtijeva stalni nadzor i ne čini Teslu potpuno autonomnom - no Musk i vodeći inženjeri posljednjih su mjeseci sve više promovirali FSD jer je prodaja vozila tvrtke usporena.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram