Zatvori
Foto: Porsche US
PoslovniPuls
08/07/2024

Porsche prije vremena povlači neke modele s motorima na unutarnje izgaranje

Porsche ostaje pri svom planu tranzcije na poptpuno električni pogon, ubrzavajući kraj proizvodnje nekih modela s motorima na unutarnje izgaranje, rekao je Porscheov šef proizvodnje za časopis Automobilwoche.

Član upravnog odbora Porschea, Albrecht Reimold, izjavio je kako će benzinska verzija SUV modela Macan za tržišta izvan Europe biti povučena iz proizvodnje najkasnije do 2026. godine, što je ranije nego što se prvotno predviđalo.

"Platforma je dosegla kraj svog ciklusa," rekao je Reimold.

Nakon prestanka proizvodnje, tvrtka će se fokusirati na električne verzije Macana kako bi potaknula Porscheovu agendu održivosti, unatoč padu potražnje za električnim vozilima.

"Ne dopuštam da uspjeh (električnog Macana) bude definiran samo jednim brojem," citiran je izvršni direktor.

Verzije sportskih automobila Boxster i Cayman s motorom s unutarnjim izgaranjem, poznate kao serija 718, više se neće proizvoditi od nekog vremena sljedeće godine, a njemačka tvrtka se fokusira na električne verzije koje će biti lansirane sljedeće godine, dodao je Reimold.

Proizvodnja benzinskih verzija modela 718 i Macan za europska tržišta već je zaustavljena.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram