Zatvori
Omiš punionica
Foto: PRESS
PoslovniPuls
08/07/2024

Omiš dobio prvu punionicu za električne automobile

Trvrtka GreenWay otvaranjem nove ultra brze punionice vozila u centru Omiša, nastavlja investicijski ciklus ulaganja u punionice diljem Hrvatske. Punionicom snage 150 kW s dva priključka za istodobno punjenje 2 automobila u Omišu, koji je prepoznat kao cjelogodišnja turistička destinacija, osigurava se zadovoljenje rastuće potražnje za punjenjem električnih automobila građana, ali i turista, navodi se u priopćenju.

"Novu lokaciju za ultra brzu punionicu pažljivo smo izabrali jer ta destinacija svojim prirodnim ljepotama i povijesnom baštinom privlači ekološki osviještene posjetitelje iz cijelog svijeta, kojim sada pružamo vrhunsku uslugu i brzo punjenje njihovih električnih automobila", naglasio je direktor GreenWay Hrvatska i Član tima Upravnog odbora GreenWay grupe Dino Novosel. "To je samo nastavak investicije u kojoj ćemo u samo nekoliko godina prema principu “ključ u ruke“, postavit značajan broj brzih i ultra brzih punjača, različitih priključih snaga koje dosežu čak 400kW. Na taj način ostvarujemo nužne klimatske, transportne, ekonomske te turističke ciljeve Hrvatske, ali i razvojne te investicijske ciljeve međunarodne korporacije GreenWay", zaključio je direktor Novosel.

GreenWay unaprijed garantira konkurentne cijene punjenja, ali i omogućava pouzdanost usluge punjenja na putu, uz potpunu kontrolu troškova. "Otvaranjem punionica na strateškim koridorima i u urbanim sredinama omogućavamo ultra brzo punjenje električnih automobila. Ovisno o kapacitetu baterije, električni automobil se na našoj punionici za prelaženje udaljenosti do 100 kilometara može napuniti za samo osam minuta. Za manje od pola sata gotovo u potpunosti se može napuniti baterija prosječnog kapaciteta automobila", naglasio je Novosel.

U tvrtki GreeWay potvrdili su da je zahvaljujući snažnoj podršci gradskih vlasti ostvarena odlična suradnja s lokalnom samoupravom i da se u rekordnom roku pred glavnu sezonu, ostvarila investicija izgradnje brze punionice.

Inače, u svim GreenWay punionicama koristi se najkvalitetnija oprema koja osigurava ultra brzo punjenje, a prije puštanja u rad, punionice su ispitane od strane nezavisnog partnera Dekra Croatia, čime se osigurava visoki standard kvalitete i pouzdanosti rada GreenWay punionica. Integracijom pametnih mreža i sustava za upravljanje punjenjem u GreeWay-u, uz sve prednosti za korisnike, optimizira se i potrošnja energije te smanjuju ukupni troškovi, stoji u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram