Zatvori
Tesla volan
Foto: Mark Chan / Unsplash
PoslovniPuls
03/07/2024

Tesla bilježi novi pad prodaje - ali Wall Street je zadovoljan

Teslina prodaja pala je drugo tromjesečje zaredom i to s prodajom od gotovo 444.000 vozila, što predstavlja pad od 5% u odnosu na prethodnu godinu, no i nešto je više od prosječne procjene analitičara s Wall Streeta, što je dovelo do rasta cijena dionica kompanije i to od čak 10%.

Pad prodaje rezultat je pojačane konkurencije na tržištu električnih vozila. Iako ukupna prodaja električnih vozila i dalje raste, tempo rasta u industriji bio je sporiji od očekivanog, što je potaknulo ulagače da teže ka većoj profitabilnosti svakog prodanog automobila.

Prije ove godine, Tesla je imala samo jedno tromjesečje u kojem je zabilježen pad prodaje u odnosu na prethodnu godinu, a to je bilo tijekom vrhunca pandemije koronavirusa kada su tvornice i proizvodni pogoni bili zatvoreni.

Bez obzira na pad prodaje u drugom kvartalu, Tesla je ponovno dohvatila poziciju najvećeg globalnog proizvođača električnih automobila, nadmašivši kineski BYD, koji je u istom vremenskom periodu prodao 426.000 električnih automobila.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram