Zatvori
Igor Čičak - Provectus
Foto: PRESS
PoslovniPuls
14/06/2024

Bestinvest.hr: Provectus Capital Partners proglašen investitorom godine

Provectus Capital Partners (PCP), investicijsko društvo usmjereno na tržišta jugoistočne Europe, proglašeno je Investitorom godine 2023. od strane Hrvatske private equity i venture capital asocijacije, na investicijsko-poslovnoj konferenciji Bestinvest.hr.

PCP je u protekle četiri godine ukupno investirao 150 milijuna eura u četiri poslovne vertikale – privatno zdravstvo preko Arsano Medical Group, dentalnu medicinu kroz Adria Dental Group, veterinarske klinike kroz Vetti Group i specijaliziranu maloprodaju sportske opreme kroz Keindl sport. U kompanijama kojima upravlja i koje razvija PCP radi više od 1400 zaposlenika, a konsolidirani ukupni prihod društava premašio je 140 milijuna eura.

Arsano Medical Group je najveći investitor u privatno zdravstvo i najveća, ujedno i vodeća i najbrže rastuća privatna zdravstvena grupacija u Adria regiji, sa 8 zdravstvenih ustanova unutar grupacije u Hrvatskoj i Sloveniji. Arsano Medical Group godišnje pruža usluge za preko 230.000 pacijenata.

Adria Dental Group je lider na domaćem dentalnom tržištu i najveća grupacija u Adria regiji, sa 12 dentalnih klinika i laboratorija u Hrvatskoj i Sloveniji. Kroz klinike i laboratorije Adria Dental Group godišnje prođe više od 45.000 pacijenata, uz uspješno realiziranih više od 220.000 različitih zahvata.

"U kompanijama u koje investiramo uvijek vidimo značajan dodatan potencijal koji možemo osloboditi kroz kvalitetnije koroporativno upravljanje te ubrzati rast kroz dodatno investiranje u tehnologiju, zaposlenike i jačanje tržišne pozicije. Na taj način transformiramo lokalne kompanije u regionalne lidere. Takav pristup nam je osigurao povjerenje među vlasnicima kompanija koje su nam interesantne za investiranje, među zaposlenicima, investitorima i svim ostalim dionicima. Nastavljamo s ulaganjima u postojeće poslovne vertikale, a radimo i na planovima prikupljanja dodatnog kapitala kroz osnivanje novog fonda", izjavio je Igor Čičak, predsjednik Uprave i glavni partner PCP-a.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram