Zatvori
Dubai deve na plaži
Foto: Fredrik Öhlander / Unsplash
PoslovniPuls
31/05/2024

Zbog ljetnih vrućina radnici u Dubaiju uskoro će morati na obveznu dnevnu pauzu

Ministarstvo ljudskih resursa i emiratizacije (MoHRE) Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) objavilo je kakoće pauza za radnike na otvorenom tijekom podnevnih sati započeti 15. lipnja, a trajati sve do 15. rujna, tijekom čega će radnici biti obvezni pauzirati s vanjskim radovima od podne do tri sata popodne.

Ova godišnja zabrana rada tijekom podnevnih sati, koja se provodi već dvadesetu godinu zaredom, ima za cilj zaštititi radnike od profesionalnih opasnosti i ozljeda povezanih s ekstremnim ljetnim vrućinama. Tijekom tih sati, poslodavci su dužni osigurati sjenovito ili unutarnje područje za odmor radnika, čime se osigurava njihovo zdravlje i sigurnost tijekom najtoplijeg dijela dana.

Mohsin Ali Al Nassi, pomoćnik državnog tajnika za inspekcijske poslove, naglasio je kako je "podnevna pauza" temeljito integrirana u poslovnu kulturu UAE-a. Njena vitalna uloga u zaštiti zdravlja i sigurnosti radnika uspostavila ju je kao temeljni aspekt korporativne odgovornosti.

Ministarstvo provodi nadzor poštivanja pravila kroz inspekcijske obilaske i potiče prijavljivanje kršenja putem svog pozivnog centra, web stranice i pametne aplikacije. Tvrtke koje krše pravila suočavaju se s kaznama do 5.000 dirhama (1.250 EUR) po radniku i maksimalno 50.000 dirhama (12.550 EUR) za višestruka kršenja ovih propisa.

Kako bi podigli svijest i osigurali pridržavanje pravila o podnevnoj pauzi, MoHRE, u suradnji sa svojim partnerima, provodi kampanje osvješćivanja i posjete gradilištima kako bi educirali radnike i poslodavce o važnosti pridržavanja pravila tijekom vrućih ljetnih mjeseci.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram