Zatvori
Croatia Airlines zrakoplov
Foto: Konstantin von Wedelstaedt / Wikimedia Commons
PoslovniPuls
29/05/2024

Croatia Airlines nema ambiciju uspostavljanja prekooceanskih zračnih linija

Croatia Airlines je isključio mogućnost uvođenja dugolinijskih operacija, napominjući kako će se i trenutni i budući planovi mreže usmjeriti na Europu.

Izvršni direktor hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika, Jasmin Bajić, izjavio je za časopis “Regional International”: “Flota Croatia Airlinesa, kako trenutna tako i buduća, prilagođena je za regionalni unutar-europski promet. Naša primarna uloga je osigurati povezanost unutar Hrvatske i održavati cjelogodišnje veze s međunarodnim destinacijama. Osim toga, s obzirom na turističku ekonomiju Hrvatske, dodjeljujemo kapacitete za strateške turističke rute, čak i tijekom zimskih mjeseci kada drugi prijevoznici možda ne posluju”.

“Tijekom ljetne sezone, prioritet nam je povezanost dok slavimo dva desetljeća članstva u Star Allianceu. Ovo članstvo nam omogućava pružanje značajnih kapaciteta prema Star Alliance hubovima, nudeći pristup širem spektru destinacija nego što bi to mogli sami. Iako prekomorska tržišta igraju značajnu ulogu u ukupnom prometu Croatia Airlinesa, prioritet su nam učinkovite veze kroz naše partnere u Star Allianceu i codeshare partnere", rekao je Bajić.

“Naša vizija je stvoriti održivi cjelogodišnji turizam u sljedećih pet do deset godina. Ovaj cilj zahtijevat će suradnju s različitim dionicima u turističkom sektoru, pri čemu će Croatia Airlines igrati značajnu ulogu”, rekao je Bajić i dodao kako CA pomno prati tržišne trendove i potražnju putnika kako bi planirao svoje rute u skladu s tim.

"Fokus ostaje prvenstveno na destinacijama u Europi i Mediteranu”

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram