Zatvori
Philip Morris Impact Poduzetnici
Foto: PRESS
PoslovniPuls
28/05/2024

Philip Morris dodijelio 90.000 eura hrvatskim "impact" poduzetnicima

Već osam godina zaredom ACT Grupa i Philip Morris Zagreb dodjeljuju sredstva i know-how za hrvatske impact poduzetnika, a od početka projekta je u poduzetnike kroz program uloženo 830.000 eura koje svake godine osigurava Philip Morris Zagreb.

Dobitnici podrške u sklopu programa PNS redom su inovativne kompanije orijentirane na održivost u različitim sferama djelovanja, poput Kolekcionarta, galerije i platforme za mlade umjetnike ili centra Physio kids koji za cilj ima poboljšati motorički razvoj djece s poteškoćama. Među pobjednicima je i Audio Store Transonica, koji kroz aplikaciju Book&Zvook izdaje audio knjige na hrvatskom te Green Fusion s platformom Eco Stock Market za fundraising održivih projekata. Nizu inovativnih poduzetnika pridružuju se i Underrated Croatia, brend koji će nuditi samovodeća audio turistička razgledavanja, kao i Open Mosaic koji promovira demokratično upravljanje gradovima i javnim institucijama. Dobitnici potpore iz područja robotike i IT-a su Source robotics, koji robotiku čini pristupačnijom svima te Tiny Meow Studio za razvoj nenasilnih videoigara. Ovim inovativnim i održivim poduzetnicima pridružuju se i edukativni projekt Tajno šumsko društvo, koji organizira radionice o čuvanju okoliša za djecu uzrasta od četiri do osam godina te Studio Modulit, arhitektonski studio koji proizvodi modularne kućice i bavi se pitanjima budućnosti stanovanja. Od izabranih deset ovogodišnjih pobjednika, pet kandidata koji se kroz godinu u procesu mentoringa pokažu najboljima, bit će financirano sa po 7.000 eura, dok će pet dobiti potporu od po 3.000 eura.

"Impact poduzetnici ključni su za održive promjene u društvu, rješavajući važne društvene izazove i pridonoseći gospodarskoj vrijednosti. Odgovor na društvene izazove zahtjeva kreativnost i inovativnost, a prije svega hrabrost i odlučnost poduzetnika. Na tom putu poduzetnici često nailaze na nepredviđene prepreke, a ovim im programom želimo dati vjetar u leđa u realizaciji njihovih ideja. Philip Morris Zagreb je kroz ovih osam godina podržao ukupno 58 hrvatskih poslovnih pothvata uloživši u njih više od 830 tisuća eura. Program jača mikro poduzetništvo u Hrvatskoj te doprinosi kreiranju novih radnih mjesta, razvoju proizvoda te ulaganju u opremu i infrastrukturu. Čestitam ovogodišnjim dobitnicima i radujem se daljnjem doprinosu ovog programa stvaranju održive budućnosti", izjavila je Darija Jurica Vuković iz Philip Morris Zagreba.

Od samog početka programa mjeri se financijska vrijednost pozitivnog utjecaja na društvo koju korisnici stvaraju u odnosu na dodijeljena sredstva. U 2023. godini, program je postigao izvanrednu učinkovitost u stvaranju društvene vrijednosti.

"Društveni povrat programa tijekom proteklih godina konstantno raste, a prošle je godine četverostruko nadmašio uložena financijska sredstva, čime se potvrđuje njegova učinkovitost i značaj. U 2023. godini stvorili smo 3.97 eura društvenog dobra na svaki euro koji je uložen u program. Kvaliteta prijava svake godine raste, što nam otežava odabir jer postoji mnogo iznimno vrijednih i izvrsnih poduzetničkih projekata. Ove godine izabrali smo 10 fantastičnih poduzetnika, među kojima je čak 8 žena poduzetnica, na što smo posebno ponosni. Radujemo se suradnji s njima i uzbuđeni smo što ćemo pratiti njihov razvoj te biti dio njihovog poduzetničkog puta. Sada započinju šestomjesečni program akceleracije i intenzivne podrške, koji će im pružiti ključne alate i poticaj za daljnji rast i razvoj poslovanja", izjavila je Ana Brigović iz ACT Grupe.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram