Zatvori
GreenWay punionica za električne automobile
Foto: PRESS
PoslovniPuls
24/05/2024

Otvoren je najsnažniji hub za punjenje električnih vozila na sjeveru Hrvatske

Otvaranjem dviju ultra brzih punionica, u Mipcro Retail parku, uz trasu buduće brze ceste Varaždin – Ivanec – Krapina koju je Vlada RH označila kao prioritetnu, GreenWay nastavlja ubrzano ulaganje u punionice električnih automobila. Instalirane su i spojene na 300kW priključak dvije ultra brze punionice, svaka nazivne snage 150kW sa dva CCS priključka što omogućuje istovremeno punjenje do 4 vozila.

Ovisno o specifikacijama vozila, električni automobil može napuniti svoju bateriju do 100 kilometara dosega u samo osam minuta! Lokacija je izabrana jer je frekventna i pozicionirana uz popularan lokalni ugostiteljski objekt kao i uz međunarodne popularne maloprodajne dućane, a parkirališnu zonu dijeli s popularnim maloprodajnim prehrambenim lancem. Na taj način vozači imaju pregršt sadržaja na raspolaganju za vrijeme punjenja automobila. Na duljim putovanjima, ali i u svakodnevnom životu, uz pauzu za kavu, ili kupnju u okolnim prodavaonicama koja prosječno iznosi 25-30 minuta dovoljna je da se baterija vozila gotovo u potpunosti napuni, navodi se u priopćenju.

Hrvatska ubrzano mora izgraditi i razviti mrežu brzih punionica za električna vozila što je i ključan preduvjet koji je Europske unija postavila pred zemlje članice za skori potpuni prelazak na električne automobile. Tvrtka GreenWay Hrvatska, u samo 5 godina, planira izgraditi najmanje trećinu ukupnog nacionalnog plana povećanja instaliranih kapaciteta za punjenje električnih vozila i broja punionica u Hrvatskoj.

"U idućih 5 godina, po principu ključ u ruke, bez dodatnog troška i uz garantiranu zaradu za vlasnike lokacija, postavit ćemo minimalno 300 brzih i ultra brzih punjača, priključnih snaga od 100 – 400kW, što znači da ćemo na ključnim strateškim koridorima, ali i u urbanim sredinama omogućiti ultra brzo punjenje električnih automobila i teretnih električnih vozila. U okviru nedavno odobrenog strateškog projekta Cross-E, samo ćemo do kraja 2026. postaviti minimalno 16 ultra brzih hub-ova, uzduž TEN-T koridora, minimalne priključne snage 600 kW te s ukupno 64 priključnih mjesta visokih snaga (150kW+). Kao što smo prethodno i najavili, otvaranjem današnjih punionica, konkretno ostvarujemo ambiciozan, ali realističan plan“, istaknuo je direktor GreenWay Hrvatska d.o.o. i Član Upravnog odbora GreenWay grupe Dino Novosel.

“Na inovativan način širenjem mreže punionica i putem našeg jedinstvenog proizvoda – „Roam like at home“, kojim unaprijed garantiramo najkonkurentnije cijene punjenja domaćim korisnicima, ali i turistima iz ključnih emitivnih tržišta na njihovom proputovanju Hrvatskom, ostvarujemo nužne klimatske, ali i transportne, ekonomske te turističke ciljeve Hrvatske, ali i naše tvrtke. GreenWay omogućava pouzdanost usluge punjenja na putu, ali i potpunu kontrolu troškova", zaključio je Novosel.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram