Zatvori
Foto: Telegram.hr
PoslovniPuls
23/05/2024

Vjerovali ili ne - čak 43 tisuće Hrvata plaća pretplatu na internet portale

Broj pretplatnika na digitalne usluge u Hrvatskoj je u zadnjih šest mjeseci značajno porastao te danas brojimo 43 tisuća pretplata na hrvatske portale, pokazuju rezultati istraživanja provedenog u prvom kvartalu 2024. godine.

Ovaj rast ne samo da je potvrdio dominaciju digitalnih platformi već i ukazao na promjene u potrošačkim navikama i preferencijama, izvijestio je HUDI (Hrvatska udruga digitalnih izdavača).

Nedavno izvješće Ampere Analyticsa ukazuje na pozitivan trend pretplate i na streaming usluge u Hrvatskoj. Od prošle godine broj pretplatnika porastao je za 16% i dosegao ukupno 628 tisuća pretplatnika u Hrvatskoj. Ova brojka sugerira ukupni potencijal pretplata na hrvatske portale jer je riječ o publici koja danas konzumira i plaća digitalni sadržaj putem interneta.

Javlja se potreba za stvaranjem sadržaja koji će odgovarati interesima i navikama publike. Također, porast broja pretplatnika može se povezati s rastućom ponudom kvalitetnog i raznolikog sadržaja koji je sada dostupan putem različitih digitalnih platformi. Rast ne samo da pokazuje transformaciju potrošačkog ponašanja već i otvara vrata za nove prilike za tvrtke koje se bave digitalnim sadržajem i uslugama, piše HUDI. S obzirom na pozitivan trend, očekuje se da će ulaganja u digitalne platforme i tehnologije dalje rasti, što će dodatno potaknuti inovacije i konkurentnost na tržištu.

HUDI-jevo istraživanje također ističe važnost strategija zadržavanja korisnika, naglašavajući potrebu za kontinuiranim ulaganjem u kvalitetu sadržaja i korisničko iskustvo. Uz to, istraživanje predviđa daljnji rast tržišta digitalnih pretplata u Hrvatskoj, s obzirom na tehnološki napredak i promjene u potrošačkim navikama gdje se ističe sve veće povjerenje u kartično plaćanje na internetu.

Porast tržišta digitalnih pretplata u Hrvatskoj odražava se i u globalnim trendovima, gdje se očekuje da će digitalni mediji nastaviti s rastom i razvojem. S obzirom na to, hrvatske medijske kuće i izdavači imaju priliku iskoristiti ovaj pozitivan zamah i dalje razvijati svoje digitalne pretplatničke modele, pružajući visokokvalitetan i relevantan sadržaj koji će zadovoljiti potrebe i očekivanja modernih potrošača, navodi HUDI u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram