Zatvori
Ryanair zrakoplov
Foto: Lucas Davies / Unsplash
PoslovniPuls
20/05/2024

Ryanair bilježi snažan rast dobiti i ima dobre vijesti za sve putnike

Ryanair, vodeći europski niskobudžetni avioprijevoznik, izvijestio je o značajnom porastu godišnje dobiti, unatoč izazovima poput kašnjenja u isporuci novih zrakoplova.

Irski avioprijevoznik zabilježio je tako rast dobiti nakon oporezivanja od 34 posto, dosegnuvši 1,92 milijarde eura za poslovnu godinu koja je završila u ožujku. Ovaj rast rezultat je povećanja broja putnika za devet posto, čime je ukupna brojka putnika narasla na 183,7 milijuna. Sve to dogodilo se unatoč prekidu isporuka novih zrakoplova iz Boeingove proizvodnje.

Prihodi Ryanaira skočili su za 25 posto, dosegnuvši 13,44 milijarde eura. Povećani prihodi pomogli su kompaniji da se nosi s rastućim troškovima goriva, što je bio jedan od glavnih izazova za poslovanje.

"I dalje smo oprezno optimistični da će cijene karata na vrhuncu ljetne sezone 2024. ostati stabilne ili zabilježiti blagi rast u odnosu na prošlo ljeto", izjavio je izvršni direktor Ryanaira, Michael O'Leary. O'Leary istovremeno predviđa rast broja putnika od osam posto u narednoj godini, čime bi broj putnika dosegnuo 200 milijuna, no ističe da je prerano za precizne prognoze dobiti.

Kompanija planira uključiti 23 nova zrakoplova Boeing 737 Gamechanger u svoju flotu do kraja srpnja, iako postoji nesigurnost zbog mogućih kašnjenja u isporukama. Trenutno, Ryanair ima 146 zrakoplova u svojoj zračnoj floti.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram