Zatvori
Donald Trump
Foto: The White House / WIkimedia Commons
PoslovniPuls
10/05/2024

Donald Trump navodno priprema veliku sabotažu američke industrije električnih automobila

Donald Trump navodno je vodio razgovore s izvršnim direktorima američke naftne industrije i obećao kako će dokinuti programe poticaja proizvodnje i prodaje električnih automobila, no za to traži malu protuuslugu u visini od milijardu dolara donacije za njegovu kampanju.

Republikanski predsjednički kandidat obećao je poništiti ekološke propise koje je na snagu stavila aktualna američka administracija predsjednika Joe-a Bidena, navodi Washington Post.

Navodno je Trump predloženu donaciju od milijardu dolara predstavio kao "posao" s obzirom na to koliko bi naftne i plinske kompanije mogle uštedjeti kao rezultat njegovih politika.

Biden je najavio nove standarde o emisijama vozila koji bi mogli značiti da vozila bez emisija čine više od polovice svih prodaja do 2032. godine. Američke naftne kompanije snažno se protive ovim najavama koji, prema njima, predstavljaju efektivnu zabranu prodaje automobila s motorima na unutarnje izgaranje.

Električni automobili mogli bi neočekivano postati glavna tema na američkim predsjedničkim izborima u studenom ove godine. Demokrati su potrošili milijarde kako bi potaknuli kupnju električnih automobila i domaću proizvodnju, kao i izgradnju razgranate mreže punionica, piše Washington Times

U međuvremenu, Trump tvrdi kako će prekomjerno poticanje proizvodnje električnih automobila "ubiti" američku automobilsku industriju i upozorio je na "krvoproliće" za proizvođače benzina ako ne postane novi američki predsjednik.

Bidenova administracija također je zamrzla dozvole za izvoz tekućeg prirodnog plina (LNG), navodeći ekološke zabrinutosti. No, Trump je izvršnim direktorima naftne industrije rekao kako će odmah poništiti tu odluku. "Dobit ćete to prvog dana", navodno je rekao, kao i obećao poništenje ograničenja bušenja u arktičkom krugu te više licenci za istraživanje u Meksičkom zaljevu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram