Zatvori
Nico Rosberg
Foto: Wikimedia Commons
PoslovniPuls
15/04/2024

Bivši F1 prvak Nico Rosberg pokrenuo vlastiti venture capital ulagački fond

Bivši Formula 1 prvak, Nijemac Nico Rosberg, osnovao je vlastiti venture capital fond Rosberg Ventures koji neće ulagati u pojedinačne startupe, već u druge fondove rizičnog kapitala, poput glasovitih Andreessena Horowitza, Kleiner Perkinsa i Accel-a.

"Stvarno sam pronašao svoju novu životnu misiju kroz poslovni život nakon Formule 1," rekao je Roseberg u izjavi za The Sunday Times.

Sa vieš od 35 ulaganja u startupe, Rosberg je aktivan u sektoru rizičnog kapitala posljednjih osam godina.

Rosberg Ventures već je prikupio ulagački kapital od 30 milijuna eura i to mahom od osobnih obiteljskih ulagačkih ureda diljem Europe, a do kraja godine planira prikupiti i dodatni kapital od 75 milijuna eura.

Rođen u Njemačkoj i odrastao u Monaku, Rosberg, sin finske F1 legende Kekea Rosberga, sada živi u Monaka i na Ibiza-i.

Također sudjeluje kao ključna figura u njemačkoj verziji popularnog poduzetničkog showa "Dragon's Den", poznatoj kao "Die Höhle der Löwen".

Pored svojih investicijskih aktivnosti, Rosberg je suosnivač GreenTech festivala u Berlinu, koji se fokusira na održivu tehnologiju i privlačenje investitora.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram