Zatvori
Donald Trump
Foto: Gage Skidmore / Wikimedia Commons
PoslovniPuls
26/03/2024

Donald Trump se vratio i bogatiji je nego ikada prije

Iako se činilo kako je poslovno carstvo Donalda Trumpa u nikada većoj opasnosti, bivši američki predsjednik još se jednom "izvukao".

Suočen s rokom za polaganje jamčevine od više od 500 milijuna dolara u tužbi za prijevaru u New Yorku, državni sud za žalbe bacio je Trumpu svojevrsni "pojas za spašavanje", u zadnji trenutak smanjujući iznos jamčevine na 175 milijuna dolara - iznos koji Trump kaže da će "pokriti", navodi Bloomberg.

Istovremeno, kompanija koja upravlja njegovom društvenom mrežom Truth Social, Trump Media & Technology Group zaključila je 29-mjesečni proces spajanja, što znači da su dionice vrijedne milijarde dolara na papiru sada i službeno u vlasništvu Trumpa.

Sveukupno, njegova neto vrijednost povećala se za više od 4 milijarde dolara. To znači da se Trump prvi put pridružio redovima najbogatijih 500 ljudi na svijetu na Bloomberg Billionaires Indexu, s ukupnim osobnim bogatstvom od 6,5 milijardi dolara.

"Imamo sjajnu tvrtku i neizmjerno smo počašćeni", rekao je Eric Trump, izvršni potpredsjednik Trump Organizationa.

Trumpovo bogatstvo, koje je prije dosezalo vrhunac od 3,1 milijarde dolara, uglavnom se sastojalo od nekretnina, čija su vrijednost on i njegova tvrtka pretjerano napuhivali za milijarde dolara godišnje tijekom više od desetljeća kako bi dobili bolje uvjete za zajmove i kredite, piše Bloomberg.

Njegovo nelikvidno bogatstvo stvorilo je potencijalnu financijsku krizu kako se bližio ponedjeljak i rok za plaćanje presude od 454 milijuna dolara ili polaganje jamčevine u iznosu od 120% presude dok se ne razmotri njegova žalba. Državna tužiteljica New Yorka Letitia James direktno je najavila kako je spremna zaplijeniti imovinu ako Trump ne postupi po nalogu.

Trump je obećao kako će uplatiti gotovinu ili jamčevinu kako bi pokrio traženi iznos. Ipak, u ovom trenutku ne može unovčiti svoje udio u Truth Social-u jer su mu dionice zaključane na rok od šest mjeseci.

Završetak spajanja, koje je prebrodilo prepreke uključujući istragu i nagodbu s američkom Komisijom za burze i vrijednosnice (SEC) te tužbe izvršnih direktora i investitora, znači da su dionice sada uključene u izračun Trumpove neto vrijednosti prema Bloombergu. Ranije, njegov udio u Truth Social-u procijenjen je na samo 22,5 milijuna dolara.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram