Zatvori
Xiaomi SU7 električni automobil (prototip) u garaži
Foto: Wikimedia Commons
PoslovniPuls
25/03/2024

Evo koliko će (možda) koštati Xiaomijev električni automobil

Izvršni direktor Xiaomija Lei Jun rekao je u ponedjeljak kako će prvi električni automobil ove kompanije biti "najljepši, najlakši za vožnju i najpametniji automobil" s cijenom ispod 500.000 juana (69.424 dolara).

Ova kineska tvrtka će u četvrtak navečer objaviti i službeni raspon cijena i početi primati narudžbe za automobil nazvan SU7, punog naziva Speed Ultra 7.

Očekivanja za Xiaomijev automobil rastu otkako je Xiaomi otkrio vozilo u prosincu prošle godine i objavio kako želi postati jedan od pet najvećih proizvođača automobila na svijetu. Lei ga je pohvalio kao automobil s tehnologijom koja može pružiti ubrzanje bolje od Teslinih i Porscheovih automobila.

Poznato je kako će SU7 će biti dostupan u dvije verzije - jedna s dometom vožnje do 668 km s jednim punjenjem, a druga s dometom do 800 km. U usporedbi, Teslin Model S ima domet do 650 km. Peti najveći proizvođač pametnih telefona u Kini pokušava diverzificirati svoje poslovanje, uslijed stagnacije potražnje za pametnim telefonima.

Xiaomi je najavio ulaganja teška 10 milijardi dolara u proizvodnju automobila kroz idućih deset godina i jedan je od rijetkih novih igrača na kineskom tržištu električnih vozila koji su dobili odobrenje od kineskih središnjih vlasti, s obzirom na saturaciju tamošnjeg tržišta električnih automobila.

Xiaomi svoj električni automobil proizvodi u tvornici u Pekingu koja ima godišnji kapacitet od 200.000 vozila, pripada poslovnoj jedinici državne automobilske tvrtke BAIC Group.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram