Zatvori
Samobor - logistički centar
Foto: PRESS
PoslovniPuls
19/03/2024

Poznati prvi "stanari" 100 milijuna eura vrijednog logističkog centra kod Samobora

RC Europe, razvojna i investicijska grupa iz Češke, objavila je početak nove faze izgradnje svog prvog projekta u Hrvatskoj – najvećeg i najmodernijeg logističkog centra RC Zone Samobor te imena prvih zakupaca, redom velikih igrača iz logističkog sektora, navodi se u priopćenju.

U blizini izlaza na autocestu A3 te slovenske granice, na zemljištu ukupne površine 170.000 kvadratnih metara nalazit će se impresivni objekt od 86.000 kvadrata namijenjen iznajmljivanju. Prostor budućeg logističkog centra vrijednog preko 100 milijuna eura, a čiji se završetak očekuje za godinu dana, zakupci će moći koristiti u skladu sa svojim željama i potrebama – za skladištenje, proizvodnju ili uredsko poslovanje.

Potencijal i prednosti RC Zone već su prepoznala tri značajna zakupca koji su svoje buduće poslovanje odlučili unaprijediti unutar gospodarske zone Bobovica. Prvi dogovor sklopljen je s hrvatskom podružnicom globalnog logističkog predvodnika DB Schenker koji je prisutan u preko 150 zemalja s više od 2.000 poslovnica i oko 74.500 zaposlenika. Uslijedio je Logaritam, tvrtka čiji tim iskusnih stručnjaka već petnaestak godina tržištu nudi usluge skladištenja, skladišne manipulacije, nacionalne distribucije, ali međunarodnih otpremničkih usluga. Treći u nizu partnera je Milšped koji već 30 godina pruža suvremene logističke i transportne usluge u 14 zemalja na 3 kontinenta. Iako već posjeduju impozantno skladište u obližnjoj Svetoj Nedelji, potvrdom ovog partnerstva postojeće kapacitete značajno će proširiti novim.

Nakon mjeseci predanog rada i uspješno završenih pripremnih te zemljanih radova, projekt je nedavno ušao u novu fazu, u kojoj će fokus biti na armiranobetonskim radovima i montaži predgotovljenih konstrukcija, uključujući 120 fasadnih stupova, ali i dugo iščekivanje krovne konstrukcije, navodi se u službenom priopćenju.

"Izuzetno smo ponosni na dosadašnji napredak projekta RC Zone Samobor, sve ide prema planiranom rasporedu, a kapaciteti se ubrzano pune respektabilnim imenima iz industrije. Veselimo se budućim dogovorima i samom završetku radova. Želio bih pohvaliti cijeli tim te zahvaliti Gradu Samoboru i lokalnoj zajednici na podršci i suradnji u stvaranju logističkog centra koji će biti ključan za lokalnu i regionalnu ekonomiju, ali i postaviti nove standarde u logističkoj industriji“, poručio je Antonín Dillenz, CEO RC Europea i voditelj projekta.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram