Zatvori
Enciklopedija
Foto: Clay Banks / Unsplash
PoslovniPuls
19/03/2024

Legendarna enciklopedija izlazi na burzu

Izdavačka kuća koja stoji iza Merriam-Webster rječnika i legendarne Encyclopædia Britannice, traži procijenjenu vrijednost od 1 milijardu dolara u svojoj inicijalnoj javnoj ponudi dionica (IPO), javlja Bloomberg.

Tvrtka sa sjedištem u Chicagu na burzi će biti izlistana u lipnju, iako Bloomberg navodi kako točno vrijeme i cijene dionica u IPO-u još uvijek nisu određene.

Ranije ove godine, tvrtka je objavila kako je podnijela registracijsku dokumentaciju američkoj Komisiji za vrijednosne papire i burze (SEC).

Encyclopædia Britannica prvi put je objavljena prije više od 255 godina u Škotskoj, što je čini najstarijom općom enciklopedijom na engleskom jeziku.

Osnovana 1768. godine, izdavačka kuća je prodana investitoru Jacobu E. Safri 1996. godine. Brendovi tvrtke sada uključuju i rječnik Merriam-Webster, platformu za obrazovanje Britannica Education i tvrtku za AI softver Melingo. Svi njezini brendovi godišnje prikupe više od 7 milijardi pregleda stranica od strane 150 milijuna studenata u 150 zemalja.

CEO kompanije Jorge Cauz 2022. godine rekao je kako su godišnji prihodi tvrke iznosili oko 100 milijuna dolara.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram