Zatvori
Yangwang U9
Foto: Wikimedia Commons
PoslovniPuls
26/02/2024

BYD-ova električna jurilica želi konkurirati Ferrariju, Lamborghiniju, Rimcu...

U nedjelju je kineski proizvođač električnih vozila, BYD, zabljesnuo na tržištu s lansiranjem svog najnovijeg i najskupljeg modela, Yangwang U9, čija cijena iznosi impresivnih 1,68 milijuna juana (233.450 američkih dolara). Ovaj potpuno električni superautomobil visokih performansi ne samo da izaziva klasične konkurente poput Ferrarija i Lamborghinija, već također predstavlja snažan potez tvrtke prema luksuznom segmentu tržišta.

Premda će se Yangwang U9 u početku ekskluzivno nuditi na kineskom tržištu, tvrtka je najavila ambiciozne planove za širenje svog luksuznog portfolia s drugim skupim električnim modelima pod markom Yangwang, uključujući luksuznu limuzinu koja će se pojaviti kasnije ove godine i to po prodajnoj cijeni od milijun juana.

Yangwang U9 impresionira ne samo cijenom već i performansama, s impresivnim ubrzanjem do 100 km/h (62 mph) za samo 2,36 sekundi te maksimalnom brzinom od 309,19 km/h. Ovaj model označava korak naprijed za BYD, koji je nedavno pretekao Teslu kao najvećeg prodavača električnih vozila na svijetu u posljednjem kvartalu 2023. godine.

S obzirom na mogući rat cijenama na kineskom tržištu električnih automobila nakon lunarne Nove godine, BYD čini se ulaže u premium proizvode, vjerujući da će se potražnja za visokokvalitetnim proizvodima održati, čime će se očuvati i proizvodne marže. "Ova strategija ima za cilj zadržati našu konkurentsku prednost i u teškim vremenima," izjavio je predsjednik BYD-a, Wang Chuanfu.

BYD-ove dionice zabilježile su rast od 4,7% na burzi u Hong Kongu nakon što je Chuanfu najavio planove za udvostručenje programa otkupa dionica u vrijednosti od 400 milijuna juana, s nadom da će to povećati povjerenje ulagača i stabilizirati tržište.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram