Zatvori
Električni Renault
Foto: Renault
PoslovniPuls
19/02/2024

Europski proizvođači planiraju veliko pojeftinjenje eletričnih automobila

Stellantis i Renault poduzimaju odlučne korake kako bi se nosili s rastućom konkurencijom kineskih proizvođača automobila, usmjeravajući svoje napore na smanjenje troškova proizvodnje električnih vozila. Ova strategija ima za cilj postizanje konkurentnih cijena i profitabilnih marži, čime bi se potaknula prodaja električnih vozila, koja se trenutno suočava s izazovima u Europi.

Izvori unutar automobilske industrije izvijestili su Reuters o planovima Stellantisa i Renaulta, naglašavajući da je rast prodaje električnih vozila usporen zbog nedostatka infrastrukture za punjenje i visokih cijena ovih vozila. Ovi europski proizvođači automobila teže razviti pristupačnija električna vozila kako bi privukli potrošače i ostvarili konkurenciju s vozilima koja koriste fosilna goriva.

Carlos Tavares, izvršni direktor Stellantisa, izrazio je svoju spremnost da brzo reagira na izazove, napominjući da bi, gledajući kratkoročno, mogao povećati prodaju električnih vozila spušanjem (prodajnih) marži. Ipak, upozorio je na turbulentnu godinu koja predstoji, ukazujući na potrebu za prilagodbama u strategiji suočavanja s dinamičnim tržištem električnih vozila.

Luca de Meo, izvršni direktor Renaulta, potvrdio je da svi proizvođači automobila teže smanjiti troškove proizvodnje električnih vozila kako bi postigli ravnotežu u cijenama s vozilima na konvencionalne pogonske sklopove. Ovo je ključni korak u ostvarivanju šire dostupnosti električnih vozila i jačanju njihove konkurentske pozicije na tržištu.

Očekuje se kako će daljnje inovacije i prilagodbe omogućiti ovim proizvođačima automobila da ojačaju svoje pozicije na tržištu električnih vozila i zadovolje rastuću potražnju potrošača za održivim prijevoznim rješenjima, navodi Reuters.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram