Zatvori
Ryanair zrakoplov
Foto: Lucas Davies / Unsplash
PoslovniPuls
30/01/2024

Internet agencije uzrokovale veliki problem za irski Ryanair

Ryanair je izvijestio o smanjenju dobiti u posljednjem tromjesečju te padu godišnjih očekivanja zarade nakon što su neke online putničke agencije prestali prodavati karte za njihove letove. Irski low-cost avioprijevoznik izvijestio je o ostvarenoj dobiti nakon oporezivanja u iznosu od 15 milijuna eura u trećem tromjesečju 2023., što predstavlja dramatičan pad u usporedbi s impresivnih 211 milijuna funti u istom razdoblju prethodne godine.

Unatoč povećanju broja putnika za 7% i rastu cijena karata za 13%, ukupna dobit bilježi pad. Najveći europski prijevoznik krivi odluku nekih rezervacijskih platformi, uključujući Booking.com i Kayak, koje su više ne prodaju karte za Ryanairove letove.

Michael O'Leary, izvršni direktor Ryanaira, prethodno je upozorio kako su postupci takvih "piratskih" tvrtki narušili profitabilnost u trećem tromjesečju, natjeravši Ryanair da smanji cijene karata kako bi popunio kapacitete.

Povećanje troškova goriva za 35% također je doprinijelo padu dobiti. Unatoč optužbama Ryanaira protiv nekih tvrtki zbog dodatnih naknada za putnike, oni tvrde kako će ova situacija biti privremena.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram