Zatvori
Warren Buffett
Foto: USA International Trade Administration
PoslovniPuls
23/01/2024

Warren Buffett će i ove godine zgrnuti pravo bogatstvo na dividendama

Legendarni američki ulagač i milijarder Warren Buffett ove će godinama na dividendama od svojih ulaganja ostvariti prihod od impresivne dvije milijarde dolara, piše Yahoo.

Buffettove investicije obuhvaćaju dionice Coca-Cole, American Expressa i Applea, a njegov konglomerat Berkshire Hathaway dugogodišnji je dioničar u ovim renomiranim američkim kompanijama. Predviđa se kako će mu Coca-Cola donijeti dobit od 736 milijuna dolara, budući da je ovaj globalni brend prošle godine distribuirao 72 posto svoje zarade kroz dividende.

American Express, u kojem Berkshire Hathaway također ima pozamašan udio, doprinijet će Buffettovu bogatstvu s dodatnih 364 milijuna dolara. Slično kao i Coca-Cola, American Express ima snažan brend i veliku bazu vjernih kupaca.

Buffettova investicija u Apple, koju je započeo 2016. godine, očekuje se da će donijeti dobit od 878 milijuna dolara ove godine. S obzirom na to da Apple drži 20 posto udjela na svjetskom tržištu pametnih telefona i generira čak 80 posto ukupnog profita u ovoj industriji, Buffettova strategija dugoročnih ulaganja u ove tehnološke divove pokazuje se izuzetno uspješnom, piše Yahoo.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram