Zatvori
BYD električni automobil
Foto: BYD
PoslovniPuls
02/01/2024

Kineski BYD postao najveći svjetski proizvođač električnih automobila

Kineski gigant automobilske industrije, BYD, istaknuo se kao neprikosnoven lider u globalnoj trgovini električnih vozila na baterije (BEV) i plug-in hibrida tijekom 2023. godine, ostvarivši impresivan rast od 61,9%. U neslućenom uspjehu, prodaja BYD vozila dosegnula je nevjerojatnih 3,02 milijuna prodanih automobila.

Sa sjedištem u kineskom gradu Shenzhenu, ovaj progresivni proizvođač automobila nije samo oborio rekorde u ukupnoj prodaji, već je dodatno obogatio tržište s 1,6 milijuna baterijskih električnih vozila i 1,4 milijuna plug-in hibridnih električnih vozila. Snažan fokus na tehnologiji i održivosti učinio je BYD pionirskim brendom u transformaciji autoindustrije prema ekološki odgovornijim vozilima.

Uzbudljive vijesti iz BYD-a ne zaustavljaju se samo na impresivnim brojkama prodaje. U izvješću za prosinac, otkriveno je da je tvrtka dostigla prodaju od 340.178 vozila, uključujući 190.754 potpuno električna vozila. Time se jasno pokazuje da BYD ne samo da dominira tržištem, već i nastavlja inovirati i unapređivati svoje proizvode.

Podsjetimo, BYD je nedavno najavio izgradnju nove tvornice u Mađarskoj i to u gradu Szegedu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram