Zatvori
Warner Bros spremnik za vodu
Foto: Chase Yi / Unsplash
PoslovniPuls
21/12/2023

Na pomolu spajanje medijskih divova Warner Bros. i Paramount?

Prema pisanju brojnih američkih medija, Warner Bros. Discovery i Paramount Global ozbiljno razmatraju spajanje.

Prvi čovjek WB-a, David Zaslav, sastao se s CEO-om Paramount Globala, Bobom Bakishem, u New Yorku gdje su raspravljali o mogućem spajanju. Zaslav je također vodio razgovore sa Shari Redstone, čija tvrtka National Amusements. posjeduje kontrolni udio u Paramount Global-u.

Detalji mogućeg spajanja nisu poznati. Obje su tvrtke angažirale banke, ali se stanje razgovora opisuje kao "preliminarno".

Krajem trećeg kvartala, Paramount Global je prijavio dugoročni dug od 15,6 milijardi dolara, značajno manje od WBD-a čje je zaduženje iznosilo 43,5 milijardi dolara. No, što se tiče tržišne vrijednosti, Warner Bros. Discovery je veći igrač, s tržišnom kapitalizacijom od 28,4 milijarde dolara, u usporedbi s 10,3 milijarde dolara za Paramount Global.

Warner Bros. Discovery i Paramount planiraju združiti svoje resurse koji obuhvaćaju televiziju, film, sport i streaming, kako bi postigli veću razmjenu i operativne učinkovitosti. Konkretno, WBD i Paramount izrazili su interes za združivanje svojih premium streaming usluga Max i Paramount+, kako bi bolje konkurirali Netflixu, Disneyjevom Disney+ i Hulu.

Kada je riječ o filmskom biznisu, Warner Bros. Discovery bi stekao vrhunske franšize od Paramount Pictures, uključujući fanšize "Terminator", "Transformers", "Mission: Impossible" i "Top Gun", te "Star Trek". Warner Bros. Pictures također polaže prava na filmove iz DC univerzuma, "Harry Potter" i "Lord of the Rings" franšize.

Očekuje se da bi združeni WBD-Paramount Global također kombinirao svoje televizijske operacije. Warner Bros. Discovery-eva kabelska ponuda uključuje CNN, HBO, TNT, TBS, Discovery Channel, Cartoon Network, Food Network, HGTV, TLC i druge. Paramountove mreže uključuju CBS, Comedy Central, MTV, Nickelodeon i BET.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram