Zatvori
Elon Musk
Foto: Steve Jurvetson / Wikimedia Commons
PoslovniPuls
14/12/2023

Musk želi otvoriti STEM sveučilište u Teksasu

Elon Musk, koji se u Teksas preselio u jeku pandemije koronavirusa, planira osnovati sveučilište u glavnom gradu Austinu, objavio je Bloomberg.

Dobrotvorna organizacija nazvana "The Foundation" planira koristiti Muskovu donaciju od 100 milijuna dolara kako bi osnovala osnovnu i srednju školu u Austinu s fokusom na poučavanje znanosti, tehnologije, inženjeringa i matematike. Kako stoji u prijavi, kada škola postane potpuno operativna, fokus će biti na osnivanju sveučilišta. Škola namjerava zatražiti akreditaciju od Južnog udruženja sveučilišta i visokih škola, nužan prvi korak za pokretanje škole.

Prema prijavi, sveučilište će poučavati studente i osobno "kao i putem tehnologija za udaljeno obrazovanje". Očekuje se kako će upis započeti s 50 studenata i postupno rasti tijekom vremena. Škola će financirati svoje aktivnosti putem donacija i školarina, iako prijava također navodi da ako student ne može platiti školarinu ili naknade, škola može pružiti financijsku pomoć.

Inače, ovo nije prvi put da je Musk, pokrenuo školu ili iskazao interes za otvaranje sveučilišta. Prije deset godina, osebujni milijarder stvorio je školu "Ad Astra" na SpaceX-ovom kampusu u Kaliforniji za svojih petoro djece i nekoliko djece zaposlenika SpaceX-a. Kada je Musk preselio u Teksas 2020. godine, škola je također preselila.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram