Zatvori
Nikola Kapraljevic CEO Infinum
Foto: PRESS
PoslovniPuls
01/12/2023

Infinum i A1 se pohvalili suradnjom koja traje već 18 godina

Počelo je jednostavno, kako to obično bude – jednim telefonskim pozivom. Nastavilo se predanim i stalnim radom te otvorenom komunikacijom koje su donosile uspjeh za uspjehom i tako su Infinum i A1 Hrvatska došli do slavljenja punoljetne suradnje, navodi se u priopćenju.

Punih 18 godina jedna od najvećih domaćih IT kompanija i inovativna telekomunikacijska tvrtka grade poslovni odnos u kojem su sve strane rasle, pomicale međusobne granice te podizale ljestvicu kvalitete digitalnih proizvoda na domaćem tržištu.

"Car i ja smo još na faksu počeli zajedno raditi. Jedan od prvih proizvoda koje smo napravili bila je aplikacija s kartama gradova naziva mobyMAP, koju smo onda ponudili A1 Hrvatska. Kako nam je suradnja omogućila stabilan prihod, odlučili smo da je vrijeme da osnujemo tvrtku. Tako je nastao Infinum – s A1 Hrvatska kao prvim velikim klijentom“, kaže Matej Špoler, suosnivač i današnji Chief Talent Officer Infinuma.

Drugi suosnivač Tomislav Car ističe da im je puno značilo to što je jedna velika korporacija dala priliku tadašnjim ambicioznim studentima. A nekoliko godina kasnije, kad je A1 odlučio izraditi svoju prvu aplikaciju za korisnike, ponovno su došli do Mateja Špolera i Tomislava Cara. Aplikacijom Moj A1 danas se koristi više od pola milijuna ljudi, a na njezinom daljnjem razvoju još uvijek radi Infinum.

Infinum x A1
PRESS

"Znali smo da to možemo, samo nam je trebala prilika i malo vjetra u leđa, što smo od njih i dobili. Koliko smo kliknuli dovoljno govori činjenica da i nakon 18 godina uspješno surađujemo. Nije pretjerano reći da smo zajedno rasli i učili i da to radimo još uvijek“, kaže Car. Svi su u menadžmentu kompanije ponosni jer ta suradnja i dalje traje.

Da su ponosni i u A1 Hrvatska potvrđuje glavni direktor za IT i usluge Boris Gotovac.

„Kao kompanija jedan smo od predvodnika digitalizacije u Hrvatskoj. Svakog se dana u tome dokazujemo investicijama u infrastrukturu, usluge, ali i korisničko iskustvo. Zadovoljni smo što smo pronašli pouzdanog partnera u Infinumu koji nas prati od svojih prvih dana pa do dinamičnih promjena koje donosi digitalno doba. Zajedno radimo izvanredne proizvode i stvaramo vrhunske stručnjake i tako već 18 godina što je iznimno rijetko i izvan naših granica“, rekao je Gotovac.

S tim se složila rukovoditeljica marketinga proizvoda i razvoja poslovanja u A1 Hrvatska Iva Babić.

"Koliko je kvalitetna suradnja između Infinuma i A1 potvrđuju i visoke ocjene Moj A1 aplikacije te više od 500 tisuća korisnika. Iz telekomunikacijske korisničke aplikacije stvorili smo aplikaciju koja je puno više od toga. Ona je danas središnje mjesto za korisnike putem kojeg se osim provjere stanja može samostalno upravljati uslugama, svakoga mjeseca mijenjati TV paket, aktivirati osiguranje ekrana, putno osiguranje, pomoć u kući ili pak kupiti gaming vaucher. Ova dva tima zajedno već 18 godina pomiču granice, a ono na što smo posebno ponosni je činjenica da je razvoj aplikacije postao platforma za razvoj mnogih stručnjaka”, rekla je Iva Babić.

Za A1 u Infinumu trenutno je zadužena Lucija Zlatar. Godinama je bila voditelj projekta Moj A1, a i danas je kao project management team lead uključena u Infinumovu najdugovječniju suradnju. Za ovu priliku proslave 18. obljetnice pronašla je podatke koji mnogo govore o posvećenosti obje strane. Od 2012., dakle u posljednjih 11 godina, više od 50 Infinumovih zaposlenika doprinijelo je razvoju više od 100 verzija i ažuriranja Moj A1 aplikacije. To uključuje stručnjake u dizajnu, razvoju UX-a i UI-a, mobilne programere, project managere, softver testere itd.

Infinum x A1_18 godina
PRESS

"Prve verzije aplikacije su se fokusirale na osnovne funkcionalnosti poput praćenja potrošnje i aktivaciju tarifa. Već tada smo prepoznali potencijal rasta aplikacije, stoga smo od samog početka gradili kvalitetnu arhitekturu. To nam je omogućilo kontinuirano nadograđivanje funkcionalnostima zbog kojih Moj A1 aplikacija danas predstavlja ključan kanal komunikacije s korisnicima", ističe Lucija. Dodaje da su u samo posljednje dvije godine proveli desetak značajnih nadogradnji aplikacije, s posebnim naglaskom na korisničko iskustvo, stoji u priopćenju.

Ono što je također važno su, dakako, ljudi. Naime, u Infinumu još uvijek rade zaposlenici koji su radili na postavljanju arhitekture prve A1 aplikacije, tako je sve znanje ostalo na jednom mjestu.

"Našu suradnju s A1 najviše karakterizira otvorena i transparentna komunikacija koju prakticiramo od samih početaka. To je i filozofija kojom se vodimo interno i takav način komunikacije prakticiramo unutar timova i cijele kompanije. A kad pronađemo klijenta s kojim možemo isto, više ga ne puštamo“, kroz smijeh kaže Nikola Kapraljević, CEO Infinuma, koji je na početku suradnje s A1 radio kao programer na tom projektu.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram