Zatvori
Falkensteiner Montafon
Foto: Falkensteiner
PoslovniPuls
24/11/2023

Uspjeh Falkensteinerove digitalne ulagačke platforme

Zatvoren je 11. krug financiranja Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG). U nešto manje od 8 tjedana prikupljeno je 14,8 milijuna eura kapitala putem vlastite digitalne investicijske platforme FMTG Invest, koja se sada čvrsto etablirala kao alternativni izvor korporativnog financiranja austrijske turističke grupacije. Interes investitora FMTG-a također pruža važan uvid u razvoj i opće trendove: na primjer, razvoj projekata u hotelijerstvu i industriji putovanja i dalje je u porastu, za razliku od općeg trenda nekretnina, navodi se u priopćenju.

Potražnja za “drugim domom s Falkensteinerom” nastavlja rasti. Među inovativnim projektima FMTG-a, premium kampiranje posebno je popularno među investitorima.

FMTG Invest se, 18 mjeseci nakon osnutka, ne samo uspješno etablirao kao komponenta poslovnog modela turističke grupe Falkensteiner Michaeler, već uživa izvrsnu reputaciju kao alternativni oblik ulaganja među investitorima izvan austrijskih granica.

“Inovacija je dozrela”, kaže Otmar Michaeler, izvršni direktor FMTG-a, o razvoju ovog važnog segmenta poslovanja.

“Ono što je počelo kao hrabar pokušaj prije šest godina razvilo se u ozbiljnu alternativnu priliku za ulaganje u ugostiteljsku industriju, s kojom smo do danas uspjeli generirali ukupno 65 milijuna eura za naše buduće projekte”, dodao je.

FMTG Investom još je jedan ključan način financiranja s obećavajućim budućim potencijalom pronašao svoj put u FMTG. Od 2017. plasirano je više od 6591 ulaganja, od čega 3267 samo u posljednjih 18 mjeseci. Prosječna investicija danas iznosi preko 11.000 eura.

Upravo završeni 11. krug financiranja privukao je i natprosječno velik broj novih investitora – 47% financiranja dolazi od novih sudionika. I postojeći ulagači također su uvjereni.

“Od 3,4 milijuna eura isplaćenih u rujnu 2023., 64% investitora odmah je reinvestiralo isti iznos ili više”, kaže Anne Aubrunner, direktorica FMTG Investa.

“Veliki interes za naš poslovni model i za projekte koje realiziramo kapitalom pokazuje da FMTG uživa visoku razinu povjerenja među investitorima”, dodaje.

Kombinacija isplate povrata u gotovini i hotelskih vaučera posebno je popularna kod višestrukih ulagača. U aktualnoj kampanji omjer je bio 50:50.

Sredstva iz kampanja FMTG-Investa slijevaju se isključivo u top projekte. To uključuje obiteljski hotel s 5 zvjezdica u Montafonu, koji je otvoren u siječnju 2023. i jedini je obiteljski hotel u Europi koji je dio “Leading Hotels of the World”. Također, dio sredstava usmjeren je u trenutne razvojne projekte kao što je Falkensteiner Park Resort Lake Garda u Salòu, za koji je odgovoran arhitekt Matteo Thun i koji uključuje hotel s 5 zvjezdica kao dio Falkensteiner Premium Collection i Premium Living Apartments. Nadalje, trenutno se realizira razvoj projekta premium hotela s 5 zvjezdica s fokusom na “obiteljski deluxe” u Licati na Siciliji. Prikupljena sredstva također će se koristiti za potporu tržišnom lansiranju novog kamping brenda tvrtke Falkensteiner u Austriji.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram