Zatvori
Cybertruck
Foto: Tesla
PoslovniPuls
13/11/2023

Tesla je efektivno zabranila preprodaju "Cybertrucka"

Tesla je postavila jasna pravila glede preprodaje svog Cybertrucka, koji tek treba izaći na tržište u ograničenim serijama, upozoravajući korisnike kako će se suočiti s pravnim posljedicama ukoliko prekrše ta pravila.

Prema uvjetima i odredbama tvrtke, korisnici moraju obavijestiti Teslu pismeno ukoliko planiraju prodati vozilo iz nepredviđenih razloga, a tvrtka će imati pravo na otkup po cijeni navedenoj na konačnom cjeniku umanjenoj za $0,25 po prijeđenom kilometru te očekivanim oštećenjima i troškovima popravka u skladu s "Kozmetičkim i mehaničkim standardima rabljenih vozila" tvrtke Tesla.

Ukoliko Tesla ne otkupi vozilo, korisnik može ipak prodati vozilo trećoj strani, ali samo uz pismenu suglasnost tvrtke. Međutim, Tesla upozorava kako će poduzeti pravne korake u slučaju kršenja ovih odredbi. "Suglasni ste da u slučaju kršenja ove odredbe, ili ukoliko Tesla ima razumnu sumnju da je kršenje ove odredbe moguće, Tesla može zatražiti privremenu mjeru kako bi spriječila prijenos vlasništva nad vozilom ili zahtijevati od vas naknadu štete u iznosu od $50,000 ili vrijednosti primljene naknade za prodaju ili prijenos, ovisno o većem iznosu," stoji u tvrtkinim uvjetima.

Tvrtka također može odbiti prodaju budućih Tesla električnih vozila korisnicima koji krše ova pravila.

Iako zvuči kao da Tesla želi u potpunosti kontrolirati vlasnike svojih automobila, jedan Teslin fan na društvenim mrežama iznio je teoriju prema kojoj su brojni Cybertruckovi unaprijed naručeni kako bi se odmah po isporuci preprodavali po znatno višim cijenama, ali to bi sada moglo biti spriječeno na zadovoljstvo mnogih ljubitelja Teslinih električnih cestovnih jurilica.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram