Zatvori
Magic Johnson
Foto: Neon Tommy | Ashley Velez
PoslovniPuls
31/10/2023

Magic Johnson postao četvrti sportaš - milijarder u povijesti

Forbes je nedavno proglasio bivšu NBA zvijezdu, Earvina "Magica" Johnsona, milijarderom, čime je postao tek četvrti sportaš koji se pridružio tom ekskluzivnom klubu. Procjena ovog poslovnog časopisa ukazuje na to da Johnsonovo bogatstvo iznosi zapanjujućih 1,2 milijarde dolara. Time se pridružio nekolicini odabranih, uključujući NBA legende Michaela Jordana i LeBrona Jamesa te golf virtuoza Tigera Woodsa.

Magic Johnson je stekao svoje bogatstvo ulaganjem u različite tvrtke i posjedovanjem vlasničkih udjela u raznim sportskim klubovima, no najveći dio njegove imovine dolazi od njegove uloge u svijetu osiguranja. Forbes ističe da je Johnsonova tvrtka za životno osiguranje bila ključna komponenta njegova financijskog uspjeha.

Iako je Magic Johnson imao zapaženu karijeru u NBA ligi prije nego se umirovio 1996. godine, većinu svojeg bogatstva stekao je izvan terena. Forbes bilježi da je Johnson tijekom svoje NBA karijere zaradio oko 40 milijuna dolara. No, istinski uspjeh došao je kroz njegove poduzetničke pothvate.

Danas, ovaj 64-godišnjak ima vlasničke udjele u tri sportska kluba sa sjedištem u Los Angelesu, uključujući Los Angeles Dodgerse. No, njegovi poslovni interesi sežu puno šire od sportskog svijeta. Magic je ulagao u različite tvrtke, uključujući svjetski poznate brendove poput Starbucks-a i Burger King-a, čime je proširio svoj portfelj.

Jedna značajna anegdota iz njegove karijere govori o sposobnosti za prepoznavanje dobrih poslovnih prilika. Johnson je priznao da je mogao postati milijarder i mnogo ranije, da nije odbio ponudu za dionice Nikea kad je ulazio u NBA 1970-ih. Umjesto toga, sklopio je ugovor s konkurentskim brendom, Converseom, koji mu je ponudio 100.000 dolara godišnje. Ova odluka pokazuje kako je Magic Johnson, osim svoje košarkaške nadarenosti, također imao dobro oko za poslovanje.

Svojim izvanrednim poslovnim uspjehom i stvaranjem bogatstva koje nadilazi njegovu sjajnu sportsku karijeru, Magic Johnson ostavlja snažan utisak kao jedan od najsvjetlijih sportaša-milijardera u povijesti, čija je "magija" prešla sa sportskog parketa na svijet biznisa.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram