Zatvori
PoslovniPuls
27/10/2023

Prodan onaj legendarni startup za dostavu jeftinih britvica za brijanje

Sjećate se onog (marketinški) inovativnog startupa koji je za samo nekoliko dolara Amerikancima mjesečno dostavljao jeftine britvice za brijanje?

Prije sedam godina DollarShaveClub je preuzeo div potrošačkih proizvoda, Ulilever i to za visokih milijardu američkih dolara.

No, čini se kako Unilever u proteklom razdoblju nije uspio učiniti baš ništa da proširi doseg i ponudu proizvoda DollarShaveClub-a, pa ne iznenađuje objava kako je prodao većinski udio u startupu ulagačima iz Nexus Capital Management-a.

Prošle godine, tadašnji prvi čovjek Unilevera je priznao kako DollarShaveClub nije bila uspješna investicija. "Nije prošao kako smo očekivali, a ekonomski modeli direktne dostave su se u međuvremenu promijenili", rekao je prošle godine Alan Jope.

Iz Nexusa se nadaju kako će uspjeti tamo gdje Unilever nije.

"Vidimo potencijal za rast i spremni smo investirati u vrhunski marketing, kvalitetu proizvoda i druge inovacije. DollarShaveClub će postati platforma za nekoliko dodanih brendova koji dijele isti DNA-a", rekao je Michal Cohen, partner u Nexus-u koji posjeduje proizvođača cipela "TOMS".

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram